StoryEditor

Marko: Verím vo Fabušovo strelecké prebudenie

10.04.2006, 00:00

Spolu s kolegom Radúzom Dorňákom ste po 22. kole prevzali mužstvo po Ladislavovi Hudecovi. Vtedy aj teraz bol a je Trenčín na 6. mieste. Ste s tým spokojný?
-- Spokojní môžeme byť v tom, že sme naskočili na tréningový proces podľa našich predstáv. Chlapci zvládajú herný systém a zlepšuje sa už aj herný prejav, čo ukázal najmä včerajší druhý polčas. Za necelý mesiac sme však ešte nestihli urobiť všetko.
Vtedy vás od posledného Púchova delilo 14 bodov, teraz pätnásť. Ste v pokojných vodách. Môžete aj pokojne pracovať či cítite určitý tlak vedenia klubu?
-- Nie sme pod enormným tlakom. Spokojný však nie som preto, lebo som tréner futbalového mužstva, ktorý chce robiť dobré výsledky. Chceme baviť divákov v Trenčíne.
V mužstve máte bývalého kráľa strelcov Martina Fabuša. Trúfate si ho ešte strelecky prebudiť? Veď doteraz strelil iba tri góly,
-- Určite áno, verím v to. Fabuš má za sebou ťažké obdobie, ešte pred dvoma týždňami bol chorý, aj preto som ho poslal na ihrisko až na druhú časť zápasu. Ukázal, že v šestnástke to stále vie, veď po faule naň sme mali výhodu pokutového kopu. Hráč, ktorý dal vyše 80 gólov, nemohol na svoje strelecké schopnosti zabudnúť.
V minulosti na Fabuša pracovali aj jeho spoluhráči, sú toho schopní a ochotní aj tí súčasní?
-- Áno. Máme herný systém 4--3--3, ktorý je založený na hre z krídelných priestorov so zakončením v šestnástke práve takým hráčom, akým je Fabuš.
Už v 5. min sa vám zranil pri obetavom zákroku brankár Miloš Volešák. Máte už prvé informácie o jeho zdravotnom stave?
-- Má opuchnuté koleno. Hneď z ihriska ho sanitka odviezla do nemocnice, ale podrobné výsledky vyšetrenia ešte nepoznám. No cestoval už s nami spoločne domov do Trenčína.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. september 2024 18:20