StoryEditor

Šimečka vníma návrh na jeho odvolanie ako pomstu za dobrú opozičnú prácu: Chcú len odviesť pozornosť

05.09.2024, 14:55
Autor:
TASRTASR

Koalícia chce podľa slov Michala Šimečku odviesť jeho odvolávaním pozornosť od viacerých aktuálnych tém a problémov. Deklaroval, že v opozičnej práci budú pokračovať.

Líder opozičného Progresívneho Slovenska Michal Šimečka vníma návrh na jeho odvolanie z funkcie podpredsedu Národnej rady ako pomstu za dobrú opozičnú prácu.

Uviedol to v reakcii na podanie návrhu poslancami za Smer-SD a SNS. Ich kritiku voči svojej osobe a čerpaniu dotácií organizáciami prepojenými na jeho blízkych odmietol. Tvrdí, že na jeho odvolanie tlačí premiér Robert Fico (Smer-SD).

image

Poslanci Smeru a SNS podali návrh na odvolávanie Šimečku

"Začalo sa to útokom na nadáciu, ktorá je pomenovaná po mojom starom otcovi, s ktorou ja, pochopiteľne, nemám nič spoločné. Teraz to pokračuje útokmi na môjho otca, mamu, partnerku, pričom ide o organizácie, ktoré získavali granty celé roky dávno pred tým, než ja som bol v politike, a všetko je verejné a transparentné," poznamenal na štvrtkovej tlačovej konferencii.

image

Fico ide odvolávať Šimečku bez podpory Hlasu. Líder PS hovorí o dymovej clone a rozpade štátu

Koalícia chce podľa slov Šimečku odviesť jeho odvolávaním pozornosť od viacerých aktuálnych tém a problémov. Deklaroval, že v opozičnej práci budú pokračovať.

"Mňa to vôbec neodradí a ani to nezmenší naše odhodlanie vymeniť vládu Roberta Fica v najbližších voľbách. Budeme to robiť naďalej dôrazne, dôsledne, všetkými nástrojmi, ktoré nám Ústava SR dáva k dispozícii. Budeme poukazovať na to, že Robert Fico nevládne pre ľudí, ale iba pre vlastnú pomstu," podotkol.

image

Fico poskytol detaily o odvolávaní Šimečku. Hovorí o odhalení machinácií na ministerstve spravodlivosti

Návrh na odvolanie Šimečku podali vo štvrtok parlamentní poslanci za Smer-SD a SNS. Pri odôvodňovaní hovorili o čerpaní štátnych dotácií osobami, ktoré sú Šimečkovi blízke, a podozreniach z manipulácie pri prideľovaní dotácií.

Vyčítali mu aj organizáciu protestov proti vedeniu rezortov kultúry a spravodlivosti, v ktorých podľa nich Šimečkova rodina stráca finančné zázemie. Mimoriadna schôdza NR SR k odvolávaniu by sa mala konať do siedmich dní od podania návrhu.

01 - Modified: 2024-09-14 13:42:39 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok: Smerujeme k dohode na konsolidačnom balíčku. Nič nevieme, kritizuje Šimečka 02 - Modified: 2024-09-12 18:32:43 - Feat.: - Title: Mimoriadna schôdza k odvolávaniu Šimečku je absurdná. Nenašiel som na ňu dôvod, tvrdí Gröhling 03 - Modified: 2024-09-12 17:43:03 - Feat.: - Title: Na odvolanie podpredsedu parlamentu Šimečku sú vážne dôvody, tvrdí Plevíková a kritizuje protesty 04 - Modified: 2024-09-12 12:45:53 - Feat.: - Title: Prieskum: Voľby by vyhral Smer, Hlas klesá. Do parlamentu by sa dostali aj Demokrati 05 - Modified: 2024-09-11 09:26:07 - Feat.: - Title: Šimečka reaguje na svoje odvolávanie: Ak vláda neprestane šíriť nenávisť, môže to mať vážne dôsledky
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. september 2024 06:01