Poslanec za SNS Roman Michelko. FOTO: HN/Miroslava Spodniaková
StoryEditor

Mediálny výbor by mal mimoriadne rokovať k situácii v RTVS

14.06.2024, 13:17
Autor:
TASRTASR

Predseda parlamentného výboru Roman Michelko potvrdil, že mimoriadne rokovanie v zmysle rokovacieho poriadku zvolá, malo by sa konať na budúci týždeň.

Opozícia na čele so SaS iniciovala zvolanie mimoriadneho rokovania Výboru Národnej rady pre kultúru a médiá. Chce na ňom diskutovať o aktuálnej situácii v Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS).

Predseda parlamentného výboru Roman Michelko potvrdil, že mimoriadne rokovanie v zmysle rokovacieho poriadku zvolá, malo by sa konať na budúci týždeň.

"Situácia vo verejnoprávnej RTVS je kritická. Vyvrcholila dokonca štrajkom zamestnancov a protestným pochodom pred Ministerstvo kultúry SR," vysvetlil dôvody žiadosti o zvolanie mimoriadneho zasadnutia člen mediálneho výboru parlamentu Tomáš Szalay (SaS).

Dodal, že na rokovanie chcú pozvať generálneho riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja aj členov štrajkového výboru a ministerku kultúry SR Martinu Šimkovičovú (nominantka SNS).

Vláde vyčíta úsilie eliminovať kritiku voči vládnej garnitúre a pokus o deštrukciu objektívneho spravodajstva. "Preto sa ho snaží okresať na minimum," upozornil Szalay, ktorý si chce vypočuť postoj k súčasnej situácii od dotknutých zamestnancov, ale aj ministerky.

Predseda mediálneho výboru Michelko potvrdil, že o podnete vie a v zmysle rokovacieho poriadku do siedmich dní mimoriadne rokovanie zvolá. "Presný deň v tejto chvíli ešte neviem, chcem sa skontaktovať aj s tými, ktorí majú byť na mimoriadny výbor pozvaní," vysvetlil.

Časť zamestnancov RTVS v pondelok uskutočnila výstražný štrajk, dôvodom bol nesúhlas s navrhovaným zákonom o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR) a obavy z obsahového formátu spravodajstva v nových podmienkach.

01 - Modified: 2024-06-30 20:50:31 - Feat.: - Title: Oficiálny koniec RTVS. Pellegrini podpísal zákon o Slovenskej televízii a rozhlase 02 - Modified: 2024-06-26 14:26:33 - Feat.: - Title: Pellegrini má čas do utorka, inak ohrozí zákon o STVR. Nechápem, na čo čaká, reaguje pre HN Michelko 03 - Modified: 2024-06-26 07:46:22 - Feat.: - Title: Pellegrini rozhodne o podpise zákona o telerozhlase počas budúceho týždňa 04 - Modified: 2024-06-25 14:27:36 - Feat.: - Title: Machaj odmieta argumenty koalície k zrušeniu RTVS: Neviem, kto ma nahradí a výroba programov je ohrozená 05 - Modified: 2024-06-25 08:19:54 - Feat.: - Title: Stihnú za týždeň zmeniť celý vizuál, bude viac reklamy a kto ich bude viesť? Otázky a odpovede k STVR
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
01. júl 2024 08:29