StoryEditor

Do kauzy dieťaťa v kukle pred Pellegriniho domom sa vložil Erik Tomáš. Je to okamžite na podnet, tvrdí

03.06.2024, 10:55
03.06.2024, 13:01
Autor:
chocho

Ospravedlňujúci list otca ho podľa ministra práce nezbavuje zodpovednosti za výchovu dieťaťa. Čo sa udialo, je podľa neho netolerovateľné.

V prípade maloletého dieťaťa, ktoré vytŕčalo z idúceho vozidla s kuklou na hlave a atrapou zbrane v ruke pred domom v bratislavskej Vrakuni, ktorý využíva aj novozvolený prezident Peter Pellegrini, zasahuje aj ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny. Na tlačovej konferencii o tom informoval šéf rezortu Erik Tomáš. Automobil šoféroval otec dieťaťa. 

“Začalo konať príslušné oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately,” priblížil Tomáš.

image

Dieťa v kukle mierilo atrapou zbrane z idúceho auta na Pellegriniho dom. Polícia to rieši, hovorí Šutaj Eštok

Príslušné oddelenie podľa neho začalo sociálne zisťovanie v konkrétnej domácnosti s tým, že pôjde o štandardný postup. Bude vykonaný pohovor s dieťaťom, rodičmi, pošlú dožiadania na školu a k lekárovi a podľa zistení bude navrhnutý sociálny plán.

“Nie je tolerovateľné, aby šesťročné dieťa s kuklou na hlave a atrapou zbrane trčalo z auta a možno aj na niekoho mierilo. Toto je naozaj vec, ktorá je okamžite na podnet pre naše oddelenie sociálnoprávnej ochrany a sociálnej kurately. Takže začali sme toto konanie, kontaktovali sme sa aj s políciou a o výsledkoch budeme informovať,” vyjadril sa minister práce.

Ospravedlňujúci list otca ho podľa Tomáša nezbavuje zodpovednosti za výchovu dieťaťa. “My chceme svojim postupom k výchove pomôcť a zistiť, či tam sú alebo nie sú nejakú problémy,” dodal.

O prípade, ktorý sa udial vo štvrtok 30. mája v piatok informoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Incident zachytila bezpečnostná kamera. Polícia sa už prípadom zaoberá. 

"Mohlo sa pokojne stať, že otvorené okno a zbraň v ruke vyhodnotia príslušníci úradu na ochranu ústavných činiteľov alebo policajné zložky ako bezpečnostnú hrozbu. A pri jednom zlom pohybe človeka, ktorý si nasadí kuklu a zoberie do rúk či zbraň alebo atrapu zbrane, sa situácia mohla ozaj skončiť tragicky," upozornil minister. Muž podľa Šutaja Eštoka riskoval život vlastného dieťaťa. 

 

 

01 - Modified: 2024-07-01 13:30:00 - Feat.: - Title: Dôchodky 2024: Aké najdôležitejšie zmeny v ich vyplácaní prišli tento rok? 02 - Modified: 2024-07-01 08:24:07 - Feat.: - Title: Penzie z druhého piliera si nechávame vyplácať na ruku. Rezort práce rieši, ako sa vyhnúť budúcim problémom 03 - Modified: 2024-06-29 12:19:16 - Feat.: - Title: Danko sa chce s Tomášom dohodnúť, chce zvyšovať dôchodky. Hlas má politický dlh, tvrdí 04 - Modified: 2024-06-26 17:00:00 - Feat.: - Title: Spor v koalícii: Ukazuje sa, že pocit bezpečia je falošný 05 - Modified: 2024-06-25 14:43:25 - Feat.: - Title: Koaličný spor o najnižšie dôchodky. Národniari presadzujú riešenie, po ktorom by dávky stúpli o desiatky eur
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
02. júl 2024 10:03