Péter Magyar. FOTO: Reuters
StoryEditor

Orbánov kritik Magyar podá žalobu na maďarského premiéra. Dôvodom je ohováranie a šírenie poplašnej správy

01.06.2024, 20:39
Autor:
TASRTASR

Hodinu po prejave premiéra v závere provládneho pochodu Péter Magyar na mimoriadnom brífingu uviedol, že žalobu, ktorú avizoval už v polovici mája, má pripravenú a mieni ju podať na budúci týždeň v pondelok.

Najsilnejší kritik vlády maďarského premiéra Viktora Orbána, podpredseda mimoparlamentnej strany TISZA a líder jej kandidátky Péter Magyar, zažaluje Orbána za ohováranie a šírenie poplašnej správy. Podľa servera telex.hu to Magyar oznámil po sobotňajšej provládnej demonštrácii.

Hodinu po prejave premiéra v závere provládneho pochodu Magyar na mimoriadnej tlačovej konferencii uviedol, že žalobu, ktorú avizoval už v polovici mája, má pripravenú a mieni ju podať na budúci týždeň v pondelok.

"Je lžou, že strana TISZA obhajuje obnovenie brannej povinnosti," dodal Orbánov kritik a pripomenul, že takýto krok v uplynulých dňoch nastolili práve predstavitelia KDNP, ktorá je spolu s Fideszom vo vládnom bloku, a aj predseda parlamentu László Kövér z Fideszu.

Podpredseda strany TISZA reagoval aj na to, že jeho strana podľa Fideszu vstúpi do frakcie Európskej ľudovej strany (EPP) v Európskom parlamente, a poznamenal, že KDNP je stále jej členom.

Magyar podčiarkol, že Orbánovi a Tamásovi Deutschovi, lídrovi kandidátky Fideszu do eurovolieb, treba vyslať silný signál, že "vojna nie je hra", pretože vládna kampaň škodí duchovnému rozvoju detí. Preto iniciuje petíciu proti vládnym bilbordom a statusom na platformách s vojnovou tematikou.

"Cieľom petície je zastaviť kampaň na šírenie strachu financovanú daňovými poplatníkmi," dodal. Magyar sa tiež chce obrátiť na Mediálny úrad, aby preveril všetky online platformy s cieľom odstrániť vojnový obsah.

01 - Modified: 2024-06-30 09:38:11 - Feat.: - Title: České hnutie ANO, Orbánov Fidesz a rakúska FPÖ zakladajú politickú alianciu. Špekuluje sa aj o účasti Smeru 02 - Modified: 2024-06-28 20:59:36 - Feat.: - Title: Ľavicovú aktivistku napriek zákazu nemeckého ústavného súdu vydali maďarským orgánom 03 - Modified: 2024-06-28 09:12:26 - Feat.: - Title: USA znepokojili vyšetrovania protikorupčných organizácií v Maďarsku 04 - Modified: 2024-06-27 08:27:42 - Feat.: - Title: Szijjártó označil Blinkenove vyjadrenia o antisemitizme v Maďarsku za nezmyselné 05 - Modified: 2024-06-27 05:23:57 - Feat.: - Title: USA v správe o náboženskej slobode kritizovali Indiu aj Maďarsko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
01. júl 2024 05:23