Peter Gažík, generálny riaditeľ TV Markíza. FOTO: Peter Zakovic
StoryEditor

Markíza reaguje na ultimátum časti zamestnancov. Televízia tiež naznačila, ako by mala vyzerať relácia Na telo

30.05.2024, 11:51
Autor:
chocho

Markíza bude podľa vedenia počas vysielacej prestávky intenzívne pracovať na budúcej koncepcii relácie Na telo tak, aby bola platformou pre korektnú diskusiu medzi jednotlivými politickými stranami.

Televízia Markíza neustúpi ultimátu, ktoré jej dali zamestnanci v súvislosti s ukončením politickej relácie Na telo. Stojí to v tlačovej správe, ktorú stanica poskytla médiám. Reaguje tak na ultimátum zamestnancov, ktoré dnes vyprší. 

VIDEO: Vyjadrenie Michala Kovačiča v relácii Na telo, ktoré vyvolalo aktuálny spor, začína od času 00:47:

"Televízia Markíza ako súkromná televízna stanica, ktorá plne rešpektuje zákonný rámec upravujúci pravidlá televízneho vysielania v Slovenskej republike a podmienky z udelených oprávnení, ako aj nedotknuteľnosť súkromného vlastníctva, konštatuje, že v žiadnom prípade nemôže – a ani nemieni – ustupovať ultimátam ohľadom svojej programovej štruktúry a personálnych otázok," konštatuje sa v stanovisku.

image

Politici vs. novinári: Prečo slovenskú mediálnu scénu zasiahlo zemetrasenie?

Požiadavky sú nepochopením

Podľa vedenia Markízy došlo k porušeniu všetkých zásad profesionálnej žurnalistiky zo strany jej vlastného zamestnanca a tým poškodeniu dobrej povesti TV Markíza. Preto považujú požiadavky nespokojných zamestnancov za nepochopenie situácie.

Spor vnútri televízie vyeskaloval po tom, ako v nedeľu moderátor relácie Na telo Michal Kovačič na záver vysielania prišiel s vyhlásením, v ktorom kritizoval vedenie.

"Slovensko práve teraz prežíva boj o orbanizáciu našich televízií," vyhlásil. "Na verejnosti sa debatuje o budúcnosti RTVS, tento boj sa však v skutočnosti odohráva všade. Deje sa potichu a plíživo," dodal s tým, že keď sa tento proces nepodarí zastaviť, bude to mať zničujúci dosah na demokraciu na Slovensku.

Televízia v reakcii pozastavila vysielanie relácií Na telo a Na telo plus. Kovačič na sociálnej sieti následne uviedol, že na stretnutí s vedením mu bolo oznámené, že relácia končí a nemajú pre neho prácu. "Mám teda byť doma, kým sa mi neozvú," dodal. 

image

Kauzu Kovačiča riešia aj Česi. Medzinárodný tlačový inštitút píše majiteľke Markízy

Najhrubšie porušenie povinností

Približne stovka zamestnancov sa v liste zaňho postavila a od vedenia žiadala, aby sa do troch dní písomne zaviazalo, že Na telo bude pokračovať v slobodnej dramaturgii a s rovnakým moderátorom.

"Pre konanie moderátora relácie Na telo neexistuje žiadne ospravedlnenie. Zneužitie živého vysielania zamestnancom televízie, ktorý dostal od vysielateľa dôveru, je najhrubším porušením povinností, akých sa môže dopustiť. TV Markíza je presvedčená, že žiadne médium nemôže takéto konanie tolerovať," tvrdí vedenie televízie.

Markíza bude podľa vedenia počas vysielacej prestávky intenzívne pracovať na budúcej koncepcii relácie Na telo tak, aby bola platformou pre korektnú diskusiu medzi jednotlivými politickými stranami.

Dodáva zároveň, že nedopustí, aby bola relácia zneužitá v prospech ktorejkoľvek z politických strán.

01 - Modified: 2024-05-28 08:57:21 - Feat.: 0 - Title: Robert Kaliňák reaguje na moderátora Na telo: Obviňovanie vlády z cenzúry a orbanizácie médií je vrcholom zavádzania 02 - Modified: 2024-05-27 14:46:07 - Feat.: 0 - Title: Markíza reaguje na prejav Kovačiča. Okamžite prerušuje vysielanie relácie Na telo 03 - Modified: 2024-05-26 17:43:21 - Feat.: 0 - Title: Markíza sa bráni voči obvineniam moderátora Na telo: Odmietame obvinenia z cenzúry 04 - Modified: 2024-05-30 09:01:29 - Feat.: 0 - Title: Riaditeľ Markízy: Odmietame obvinenia z cenzúry, Michal Kovačič hrubo poškodil našu dobrú povesť
01 - Modified: 2024-06-19 11:17:12 - Feat.: - Title: Zlatica Puškárová viac nebude moderovať Televízne noviny. Začína vlastný projekt 02 - Modified: 2024-06-09 17:33:13 - Feat.: - Title: Robert Fico prehovoril, vedenie Markízy tiež a finišovalo sa pred eurovoľbami 03 - Modified: 2024-06-07 11:10:52 - Feat.: - Title: Šéf Markízy Gažík pre HN: So zamestnancami sa chceme rozprávať, no odmietame nátlakové akcie 04 - Modified: 2024-06-05 18:27:06 - Feat.: - Title: Nenechajte sa zastrašiť, vyzývajú majiteľku Markízy na zhromaždení pred televíziou 05 - Modified: 2024-06-05 05:35:39 - Feat.: - Title: Vyzývať akcionárov Markízy na obranu demokracie je absurdné (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. jún 2024 14:39