StoryEditor

Progresívne Slovensko predstavilo dve nové posily do eurovolieb, do politiky vstupuje Cifrová Ostrihoňová

20.02.2024, 10:50
20.02.2024, 11:41
Autor:
redred

Obe osobnosti predstavil na brífingu šéf Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. Celú 15-člennú kandidátku do európskych volieb predstaví PS podľa Šimečku na jar.

Progresívne Slovensko dnes predstavilo nové posily do volieb Európskeho parlamentu. Za PS pôjde do volieb známa moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová a diplomatka Ľubica Karvašová.

Celá kandidátka bude na jar

Obe osobnosti predstavil na brífingu šéf Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. Celú 15-člennú kandidátku do európskych volieb predstaví PS podľa Šimečku na jar.

“Jediný spôsob, ako zvrátiť ich snahu o ovládnutie krajiny sú demokratické voľby. V každých jedných voľbách ich musíme spoločne poraziť a ukázať, že nemôžu mať všetko. Našou ambíciou je poraziť v európskych voľbách Smer a zabrániť tak tomu, aby za Slovensko hovorili s najväčším počtom poslancov. Nové silné posily PS v tomto boji bez pochýb pomôžu,” uviedol Šimečka.

Popredná diplomatka a novinárka

Ľubica Karvašová patrí k popredným slovenským diplomatkám, no ukotvenie Slovenska v EÚ je dnes podľa nej ohrozené natoľko, že sa chce angažovať aj politicky.

“Záujem Slovenska bol u mňa vždy na prvom mieste. V jeho obhajobe som v štátnej správe chcela pokračovať aj po septembrových voľbách, ale moje hodnotové hranice boli prekročené. Som presvedčená, že Slovensko bude prosperovať len vtedy, ak bude pevnou súčasťou Európskej únie, a to nielen ekonomicky, ale aj hodnotovo. Cítim preto zodpovednosť zabojovať za myšlienky európskeho projektu na Slovensku,” dodala Karvašová.

Do slovenskej politiky vstupuje aj bývalá novinárka, moderátorka a aktivistka, ktorá sa dlhodobo venuje témam ako práva žien či podpora slabších.

“Rozhodla som sa kandidovať, lebo sledujem dianie v slovenskej politike, rozpravu o trestnom kódexe, najmä časť o znásilneniach. Vidím, ako na pôde európskeho parlamentu zástupcovia Slovenska znevažujú naše demokratické ukotvenie, a pod rúškom obhajoby národných záujmov im v realite škodia. Chcem byť preto hlasom za Slovensko, ako ho poznám ja. Slovensko otvorené, férové, empatické, a silne proeurópske,” zdôraznila Cifrová Ostrihoňová.

01 - Modified: 2024-04-26 12:27:39 - Feat.: - Title: PS kritizuje, že návrh k horskej záchrannej službe sa venuje len jednej téme 02 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 03 - Modified: 2024-04-25 14:51:59 - Feat.: - Title: Europoslanci žiadajú ráznu reakciu Únie v rámci boja proti ruskému zasahovaniu 04 - Modified: 2024-04-24 19:09:04 - Feat.: - Title: Poľský premiér varoval pred "šialencami a zradcami" v krajnej pravici 05 - Modified: 2024-04-26 16:30:00 - Feat.: - Title: Ako sa stranám splnili tajné sny
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 11:35