Ministerka Zuzana Dolinková sa odfotila s novorodencom. FOTO: Facebook Zuzany Dolinkovej/Zomri FOTO: Facebook Zuzany Dolinkovej/zomri
StoryEditor

KDH kritizuje lustrovanie lekárky, ktorá upozornila Dolinkovú na porušenie hygienických opatrení

28.01.2024, 17:40
Autor:
natnat

Takýto postup Kresťanskodemokratické hnutie ostro odmieta a nemôže ho nechať bez povšimnutia.

Na šéfku rezortu zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú sa vzniesla vlna kritiky, ktorá vznikla počas jej tohtotýždňovej návštevy popradskej nemocnice.

Ministerke ľudia napríklad vyčítali, že nemá na sebe oblečený jednorazový plášť a nemá zložené šperky, aby tak minimalizovala riziko infekcie.

Rovnaký postoj zastáva aj opozičný poslanec Peter Stachura z KDH: "Ministerka Dolinková sa nechala na neonatologickom oddelení nemocnice Poprad odfotiť s novorodencom, pričom zjavne nerešpektovala všetky potrebné hygienické opatrenia."

"V médiách sa objavili informácie, že o primárku neonatologického intenzívneho oddelenia Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach, MUDr. Vandu Chovanovú, sa zaujímali ľudia z Ministerstva zdravotníctva pre jej vecnú a odbornú poznámku pod statusom na sociálnej sieti ministerky Dolinkovej," tvrdí poslanec.

"To, že tento prešľap ministerky mal ešte dohru v lustrovaní primárky, ktorá slušne a odborne správne upozornila na nedodržiavanie hygienických opatrení ministerky, nemôžeme nechať bez povšimnutia," dodáva Peter Stachura. Kresťanskodemokratické hnutie to ostro odmieta.

image

Dolinkovej fotka s novorodencom vyvolala vlnu kritiky. Rešpektovala všetky odporúčania, bráni ju rezort

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková by sa podľa neho mala prioritne zaujímať o riešenie problémov pri čerpaní prostriedkov z Plánu obnovy, pri riešení optimalizácie siete nemocníc,  či problém s ambulantnými pohotovostným službami a nie marketingovým výstupom na svoju sebaprezentáciu.

"Zdravotníci na Slovensku očakávajú od ministerky veľké systémové zmeny a nie napĺňanie jej instagramového konta," tvrdí opozičný poslanec. 

Peter Stachura zároveň vyslovil podporu všetkým kolegom, ktorí sa ozvú proti porušovaniu pravidiel, poukážu na nezdravé praktiky a sú na strane pacientov a spravodlivosti.

01 - Modified: 2024-04-26 20:14:00 - Feat.: - Title: Dolinková rozhodla, že z Rázsoch bude detská nemocnica, ružinovskú prestavajú. KDH ju chce odvolávať 02 - Modified: 2024-04-25 21:43:50 - Feat.: - Title: KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi, náklady sa nemajú preniesť na pacienta 03 - Modified: 2024-04-25 11:14:44 - Feat.: - Title: KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi 04 - Modified: 2024-04-24 14:13:06 - Feat.: - Title: KDH nesúhlasí s využitím vkladov z druhého piliera na štátne investície 05 - Modified: 2024-04-20 15:00:40 - Feat.: - Title: KDH predstavilo program do Európskeho parlamentu, chce presadzovať silné Slovensko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 21:35