Premiér Robert Fico. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

"Prečo práve on? Zavadzal niekomu?" Fico tvrdí, že úmrtie advokáta Krivočenka treba dôkladne vyšetriť

11.12.2023, 19:36
Autor:
TASRTASR

Ľubomír Krivočenko podľa premiéra po tom, ako ho zobrali do väzby, opakovane žiadal o stretnutie s notárom, ktorý by mu overil podpis na splnomocnení, na základe ktorého by mohol informovať svoju manželku o svojom zdravotnom stave.

Predseda vlády Robert Fico bude iniciovať vyšetrovanie úmrtia advokáta Ľubomíra Krivočenka na ochorenie covid-19 vo väzenskej nemocnici v Trenčíne a nevylučuje v tejto kauze mimoriadne rokovanie Národnej rady.

Premiér to povedal po pondelkovej návšteve Nemocnice pre obvinených a odsúdených a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Trenčíne.

Krivočenko podľa neho po tom, ako ho zobrali do väzby, opakovane žiadal o stretnutie s notárom, ktorý by mu overil podpis na splnomocnení, na základe ktorého by mohol informovať svoju manželku o svojom zdravotnom stave.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Rastislav Hruška to štyrikrát odmietol," pripomenul premiér s tým, že Krivočenko mohol žiť a nemal byť ani obvinený, ani zadržaný, ani vzatý do väzby. Ide podľa neho o typický príklad, ako fungoval Úrad špeciálnej prokuratúry.

Ako dodal, nemôžu nechať len tak, že zomrie na covid človek vo výkone väzby. Krivočenko bol podľa neho pravdepodobne jeden jediný väzeň na Slovensku, ktorý zomrel na covid. "Prečo práve pán Krivočenko? Zavadzal niekomu? To sú veci, ktoré treba prešetriť," doplnil premiér.

"Pôjdeme do rázneho vyšetrenia toho, kto zodpovedá za smrť advokáta Krivočenka. Nemôžeme sa stotožniť s vyjadrením bývalej ministerky Márie Kolíkovej, ktorá povedala, že pre neho nemali pľúcnu ventiláciu, hoci všetko bolo inak. Nemôžeme nechať tak úmrtia. Musíme sa pozrieť spätne aj na smrť generála Lučanského, ktorá je stále spojená s obrovskými záhadami," zdôraznil premiér.

01 - Modified: 2024-04-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico hovorí, že iba plní sľub voličom. Opozícia tvrdí, že ide o politický útok 02 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 03 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 04 - Modified: 2024-04-26 09:58:46 - Feat.: - Title: Fico: S Jourovou sme mali veľmi vážny rozhovor. Verím, že jej návšteva zatvorí ústa opozícii 05 - Modified: 2024-04-25 21:48:43 - Feat.: - Title: V Škótsku bude vládnuť menšinový kabinet, premiér vypovedal koalíciu Zeleným
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 07:49