StoryEditor

Matovič reaguje na incident: Chcel som im povedať pravdu. Neuniesli ju

13.09.2023, 15:22
13.09.2023, 16:58
Autor:
TASRTASR

Igor Matovič odmieta obvinenia členov Smeru, že ohrozoval ľudí svojím autom na chodníku pred Úradom vlády.

Líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič pre stredajší incident s exministrom vnútra za Smer-SD Robertom Kaliňákom trestné oznámenie nepodá. Vyplýva to z jeho vyjadrenia na tlačovej konferencii. Považuje to za duplicitné, keďže očakáva viacero trestných oznámení.

Zároveň tvrdí, že na tlačovú konferenciu Smeru-SD prišiel vzhľadom na to, že bola vopred oznámená ako verejná a chcel prejaviť svoj názor.

"Medzičasom som už zaregistroval od viacerých ľudí, že podali sami trestné oznámenie, takže už to považujem za duplicitné. Vzhľadom na to, že mnoho státisícov ľudí to videlo, zrejme padne viacero trestných oznámení. Policajný zbor to bude asi musieť zosumarizovať na jedno miesto," vysvetlil Matovič.

Dodal, že dôkazového materiálu je veľa vzhľadom na videozáznamy a prítomnosť novinárov. Považuje za jednoznačné, kto bol páchateľ a kto obeť.

Matovič priblížil, že prišiel v súlade s verejným záujmom. Tvrdí, že chcel ľuďom povedať pravdu, pretože za situáciu s migráciou sú podľa neho zodpovední Kaliňák a šéf Smeru-SD Robert Fico. Počas ich vlády sa totiž schválila zmena zákona o povinnosti vydávať potvrdenia cudzincom.

Matovič Smeru-SD vyčíta, že jeho poslanci neboli ochotní v uplynulých dňoch v parlamente podporiť novelu, ktorou by sa táto povinnosť zrušila.

Líder hnutia tiež poznamenal, že auto, s ktorým prišiel, je súkromný majetok hnutia. Viackrát Kaliňáka vyzýval, aby mu dal pokoj a odišiel od auta. Tvrdí, že sa bránil v krajnej núdzi. Mrzia ho následné reakcie od politických strán.

"Akoby stratili schopnosť hľadať pravdu a zastať si ju," vyhlásil. Vyzval šéfov strán Sme rodina, Progresívne Slovensko, KDH a SaS, aby vylúčili akúkoľvek spoluprácu s mafiou po voľbách. Kritizuje ich za to, že legitimizujú stranu Hlas-SD.

Matovič v stredu ráno narušil tlačovú konferenciu Smeru-SD k migrácii a dostal sa do konfliktu s Kaliňákom. Podľa Kaliňáka Matovič porušil zákon, keďže prišiel a zastavil autom na chodníku. Kaliňák už podal trestné oznámenie. Pri incidente zasiahla aj hliadka mestskej polície, má ho zaznamenaný na odevných kamerách a bude ho vyhodnocovať. Konflikt odsúdili viacerí politici.

01 - Modified: 2024-04-26 21:05:44 - Feat.: - Title: Kaliňák na bezpečnostnej konferencii v Budapešti podporil integráciu krajín západného Balkánu 02 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 03 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 05 - Modified: 2024-04-17 12:50:46 - Feat.: - Title: Bude to fakt peklo, hovorí Kaliňák. Vláda odobrila veľký projekt, v Prešove chce postaviť vojenskú nemocnicu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 10:30