Predseda Národnej rady Boris Kollár. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Kollár chce zvolať schôdzu k potvrdeniam pre cudzincov ešte na piatok

07.09.2023, 13:37
Autor:
TASRTASR

Boris Kollár sa má stretnúť s premiérom Ľudovítom Ódorom a dohodnúť ďalší postup.

Predseda Národnej rady Boris Kollár (Sme rodina) je ochotný zvolať mimoriadnu schôdzu len k téme novelizácie zákona o pobyte cudzincov na piatok.

Kollár sa má vo štvrtok stretnúť s premiérom Ľudovítom Ódorom a dohodnúť ďalší postup. Rokovanie by sa malo týkať len návrhu, ktorý má priniesť zmeny vo vydávaní potvrdenia o zotrvaní na území Slovenska cudzincom.

Sme rodina avizuje podporu novele, z ktorej vyplýva, že polícia by už nemala vydávať potvrdenie o zotrvaní na území Slovenska každému cudzincovi.

Z povinnosti by sa mala stať iba možnosť. "Podporím to, lebo chcem urobiť akýkoľvek krok k tomu, aby ľudia v južných okresoch netrpeli. Keď vláda prišla s týmto návrhom, podporíme to, lebo to môže pomôcť," povedal na tlačovej konferencii Kollár s tým, že s týmto stanoviskom pôjde za premiérom. Pokiaľ sa podarí zozbierať podpisy od poslancov, Kollár avizuje mimoriadnu schôdzu k tejto téme ešte v piatok.

Sme rodina podporovala aj rokovanie o téme migrácie, ktoré inicioval Smer-SD. Naopak, nechcela podporiť otváranie Trestného zákona, pretože sa obávala množstva pozmeňujúcich návrhov, preto sa pri tejto schôdzi poslanci Sme rodina neprezentovali.

Na rokovanie o zdravotníckej novele chýbalo podľa neho len 14 hlasov, aby sa schôdza otvorila. Kollár tvrdí, že premiér bol ochotný pri tejto novele ustúpiť od zvyšovania poplatkov.

Zdôraznil, že súčasťou schôdze o pediatroch malo byť rokovanie o zrušení potvrdenia pre cudzincov.

Tri mimoriadne schôdze zvolané na štvrtok sa zatiaľ nepodarilo otvoriť, pretože sa v sále neprezentoval dostatok poslancov. Parlament tak nebol uznášaniaschopný. Schôdze sa opäť pokúsia otvoriť v piatok.

01 - Modified: 2024-04-25 21:48:43 - Feat.: - Title: V Škótsku bude vládnuť menšinový kabinet, premiér vypovedal koalíciu Zeleným 02 - Modified: 2024-04-25 20:06:55 - Feat.: - Title: Španielska prokuratúra odporučila zrušenie vyšetrovania premiérovej manželky. Mala sa dopustiť korupcie 03 - Modified: 2024-04-11 11:16:40 - Feat.: - Title: Fico vítal Šmyhala objatím: Slovenské žabomyšie vojny sú v porovnaní s Ukrajinou až smiešne 04 - Modified: 2024-04-09 15:51:08 - Feat.: - Title: Island bude mať nového premiéra. Stane sa ním Bjarni Benediktsson 05 - Modified: 2024-04-03 12:28:45 - Feat.: - Title: Kollárovo hnutie Sme rodina podporuje v druhom kole volieb Pellegriniho
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 12:02