Premiér Ľudovít Ódor. FOTO: TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Ódor: Nelegálna migrácia nepredstavuje bezprostrednú hrozbu pre Slovensko

06.09.2023, 14:47
Autor:
TASRTASR

Štátny tajomník ministerstva vnútra Martin Královič tvrdí, že vláda pracuje na zásadnom znížení počtu migrantov v záchytnej hale vo Veľkom Krtíši.

Nelegálna migrácia nepredstavuje pre Slovensko bezprostrednú hrozbu. Situácia je pod kontrolou. Po rokovaní vlády to povedal premiér Ľudovít Ódor s tým, že nezaznamenali žiadne vážne incidenty.

Pracujú na zásadnom znížení migrantov

Mimoriadna situácia vyhlásená v súvislosti s ochorením covid-19, ktorá obmedzuje niektoré úkony polície, by sa podľa neho mohla zrušiť na budúci týždeň.

image

Ódorova vláda povoláva vojakov. Pomôžu v boji s nelegálnou migráciou

Štátny tajomník ministerstva vnútra Martin Královič tvrdí, že pracujú na zásadnom znížení počtu migrantov v záchytnej hale vo Veľkom Krtíši.

V utorok ich tam bolo približne 700. "V priebehu stredy sa veľké množstvo ľudí podarilo odviesť a distribuovať po oddeleniach cudzineckej polície po celom Slovensku," povedal.

V okrese Veľký Krtíš v spolupráci so Slovenským Červeným krížom zabezpečujú od stredy suchú stravu trikrát denne a pitnú vodu. "Podmienky tam zlepšujeme," podotkol štátny tajomník.

Deklaroval, že tranzitujúci migranti na Slovensku nechcú ostať. Ideálne by podľa Královiča bolo zrušenie potvrdenia o zotrvaní na Slovensku, ktoré odsúhlasila vláda. Zmena ešte musí prejsť Národnou radou.

Ódor rokuje s politickými stranami

Premiér je preto v kontakte s niektorými parlamentnými stranami. "Ak by sa otvorila nejaká schôdza vo štvrtok a niekto by sa stotožnil s vládnym návrhom, tak nebudeme protestovať," skonštatoval.

"Dovtedy, kým sa to podarí, budeme oveľa rýchlejšie vydávať papiere. Kapacity cudzineckej polície sa nám podarí posilniť aj vďaka nasadeniu Ozbrojených síl SR," poznamenal Královič.

Predseda vlády povedal, že v súvislosti s nelegálnou migráciou budú robiť s Úniou miest Slovenska a Združením miest a obcí Slovenska vzdelávaciu kampaň.

01 - Modified: 2024-04-25 21:48:43 - Feat.: - Title: V Škótsku bude vládnuť menšinový kabinet, premiér vypovedal koalíciu Zeleným 02 - Modified: 2024-04-25 20:06:55 - Feat.: - Title: Španielska prokuratúra odporučila zrušenie vyšetrovania premiérovej manželky. Mala sa dopustiť korupcie 03 - Modified: 2024-04-11 11:16:40 - Feat.: - Title: Fico vítal Šmyhala objatím: Slovenské žabomyšie vojny sú v porovnaní s Ukrajinou až smiešne 04 - Modified: 2024-04-09 15:51:08 - Feat.: - Title: Island bude mať nového premiéra. Stane sa ním Bjarni Benediktsson 05 - Modified: 2024-03-31 06:10:00 - Feat.: - Title: Vučič navrhol za kandidáta na premiéra Miloša Vučeviča, svojho spojenca
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 07:47