StoryEditor

SaS podala návrh na odvolávanie Matoviča. Sulíkovci sa bez hanby spoja aj so smerákmi, reagoval

23.09.2022, 16:36
23.09.2022, 16:36
Autor:
redredTASRTASR

Mimoriadnu schôdzu musí šéf parlamentu Boris Kollár zvolať do siedmich dní. Podľa šéfky klubu SaS Anny Zemanovej by schôdza mala byť v stredu.

Poslanci SaS vyzbierali potrebných 30 podpisov na návrh na odvolanie ministra financií Igora Matoviča. Šéf SaS avizoval, že sa budú snažiť odvolať Matoviča.

Šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová návrh podala do podateľne Národnej rady návrh. Podľa Zemanovej by mimoriadna schôdza mala byť v stredu.

Liberáli vylučujú osobné dôvody

Mimoriadnu schôdzu tak musí šéf parlamentu Boris Kollár zvolať do siedmich dní.

Liberáli vyzbierali podpisy aj od poslancov Hlasu, Tomáša Valáška (Progresívne Slovensko) a Miroslava Kollára Spolu.

"Svoje povinnosti Matovič neplní v záujme občanov. Spôsobom výkonu funkcie ministra financií porušuje ústavu a zákony a podkopáva vieru občianskej spoločnosti v čestný a zodpovedný výkon funkcie," argumentujú liberáli s tým, že svojimi nápadmi a návrhmi ruinuje verejné financie a svojim prístupom sťažuje činnosť vlády.

SaS hovorí o nedodržiavaní ústavných a zákonných noriem z jeho strany, čo škodí aj demokratickému právnemu štátu a občianskej spoločnosti.

Liberáli vylučujú osobné dôvody na jeho odvolanie, Zemanová deklarovala, že nesmerujú voči Matovičovi ako súkromnej osobe, ale sú ústavné, zákonné a politické. "Nemôžeme v takýchto chvíľach mlčať. Uprednostňujeme obranu morálky a etiky vo verejnej službe, obranu demokracie a jej inštitúcií pred zachovaním vlastného politického pohodlia," uzavrela.

Reakcia Matoviča

Na vyzbieranie podpisov už reagoval aj samotný Matovič na sociálnej sieti.

"Keď som pred rokom zverejnil, že ľudia v pozadí politiky majú eminentný záujem vytvoriť vládu Hlas+SaS+PS … kolegovia z SaS a ich spiatelených médií spustili ťažký hejt … vraj blúznim. Vraj SaS sa s mafiou zo SmeroHlasu spájať “neplánuje”.

Minister financií tvrdí, že čakal na tento deň. Podľa neho je to definitívnym potvrdením, že "SaS sa po voľbách bez hanby spojí aj so smerákmi, ktorí 19 rokov organizovali, kryli a obhajovali všetky smerácke podvody … a ktorí sa len falošne na Hlas premenovali."

"Jasné, budú verklíkovať, že si to nevedia predstaviť, ale váhu takých slov po skúsenostiach s Bugárom už všetci poznáme," uviedol Matovič.

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 03 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 04 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 05 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 03:17