09.04.2003, 00:00

Ministerstvo spravodlivosti SR včera oficiálne požiadalo o vydanie Mikuláša Černáka na výkon zvyšku trestu odňatia slobody z Českej republiky na Slovensko. O prípustnosti vydania M. Černáka bude rozhodovať český súd. Následne minister spravodlivosti ČR rozhodne o povolení vydania Černáka do SR. (TASR)
Ministerstvo zdravotníctva musí prepracovať zákon o zdravotnej starostlivosti, aby zdravotnú starostlivosť v SR mohli poskytovať aj občania, ktorí môžu vykonávať zdravotnícke povolanie v 18 štátoch Európskeho hospodárskeho priestoru. (TASR)
Radio Lumen patrí už všetkým slovenským katolíckym biskupstvám. Na zasadnutí Konferencie biskupov Slovenska 17. a 18. marca v Spišskej Kapitule biskupi súhlasili s tým, aby sa všetky biskupstvá stali priamymi alebo nepriamymi vlastníkmi rádia. Je to prvý prípad jednotnej spolupráce a zároveň oficiálneho postoja šiestich rímskokatolíckych a dvoch gréckokatolíckych biskupstiev voči nejakému masmédiu. (TASR)
Predseda HZDS a poslanec Vladimír Mečiar nechce podať majetkové priznanie do parlamentu, kým nezíska záruky, že priznanie sa nedostane do rúk médiám. Hovorca HZDS Igor Žvach povedal, že Mečiar už má priznanie vyplnené aj so všetkými náležitosťami. Obáva sa však, že jeho majetkové priznanie opäť získajú niektoré médiá, ktoré ho publikovali aj minulý rok. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
06. júl 2024 23:53