StoryEditor

Dispečeri platia za dve sídla

16.01.2013, 23:00
Autor:
mrmr
Čudné hospodárenie. Štátny podnik má vlastnú budovu, inú si prenajíma.

Štátny podnik Letové prevádzkové služby platí za dve sídla. Napriek tomu, že dispečeri už majú postavenú a skolaudovanú vlastnú budovu, na ktorú si vzali 26-miliónový úver od Komerční banky, platia stále za prenájom. Nájomnú zmluvu so spoločnosťou BTS Cargo & Hangar Services totiž vedenie podniku nevypovedalo včas.

Platiť sa má ešte pol roka
Platiť za prenájom teda budú musieť dispečeri ešte pol roka. Štvrťročne ide o sumu 72,4 tisíca eur. Administratívnu budovu, ktorú im postavila spoločnosť J&T Real Estate, si riaditeľ Miroslav Bartoš prevzal od developera ešte v septembri, presne podľa zmluvnej dohody. Prevádzková budova bola na užívanie pripravená o dva mesiace neskôr. Dispečeri sa však podľa hovorkyne podniku Michaely Legelovej plánujú sťahovať až v rozmedzí mesiacov február až apríl tohto roku.

„Štátny podnik Letové prevádzkové služby ukončuje nájomnú zmluvu podľa podmienok dohodnutých v zmluve z roku 2006 – výpoveďou s účinnosťou 1. júla 2013, výpoveď bola daná písomne v apríli 2012,“ uviedla pre HN Legelová.

Konateľ mlčí
Podľa nej bola s prenajímateľom dohodnutá ročná výpovedná lehota. Riaditeľ vraj požiadal BTS Cargo o ukončenie nájmu dohodou, tá vraj dispečerom nevyšla v ústrety a 12-mesačné nájomné by podľa hovorkyne museli tak či tak zaplatiť. Či to tak bolo, sme si chceli overiť aj vo firme, ktorá budovu vlastní, no neúspešne. Napriek prísľubu, že sa nám vyjadrí jej konateľ, sa tak nestalo. Predsedom predstavenstva spoločnosti je známy grécky milionár Eric Assimakopoulus.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. september 2024 10:15