TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Fico tvrdí, že obvinenie Borguľu súvisí s ním, ospravedlnil sa mu

27.04.2022, 15:15
Autor:
TASRTASR
V súvislosti s odvolávaním Mikulca Fico v pléne opätovne čítal údajné prepisy z rozhovorov policajných vyšetrovateľov. Zopakoval prípady udavačov, ktorí podľa neho na objednávku usvedčovali opozičných predstaviteľov.

Šéf Smeru Robert Fico sa ospravedlnil poslancovi za Sme rodina Martinovi Borguľovi, že sa stal obeťou v rámci jeho prípadu. Obvinenie Borguľu je podľa Fica odkaz ostatným koaličným poslancom, aby poslúchali.

Vyhlásil to v pléne počas prejavu, v ktorom mal odôvodniť návrh opozície na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Fico tvrdí, že keďže bude z jeho obvinenia blamáž, koalícia sa rozhodla obviniť aj koaličného poslanca. Označil to za cirkus.

​Obvinenie Fica je podľa jeho slov súčasťou snahy vlády zlikvidovať opozíciu. Vládna koalícia chce podľa Fica urobiť všetko preto, "aby sa aspoň naplnila ilúzia boja koalície s korupciou, ktorú sme vraj my napáchali".

"Fakt je ten, že ste boli obvinený len a len preto, aby sa prekryla obrovská blamáž, ktorá príde v súvislosti s útokom na opozíciu. To, čo sa vám stalo, nie je určené len vám. Toto je určené každému jednému poslancovi vládnej koalície ako silný odkaz - skúste neposlúchať a uvidíte, čo sa vám stane," vyhlásil Fico. Je to podľa neho odkaz poslancom, aby poslúchali.

"Predsa nie je možné, že nerozumiete tomu, že ak je niekto rok alebo dva roky v pozícii poškodeného, tak sa nemôže z neho stať s obrovským mediálnym humbukom obvinený," povedal Fico na margo Borguľu.

V súvislosti s odvolávaním Mikulca Fico v pléne opätovne čítal údajné prepisy z rozhovorov policajných vyšetrovateľov. Zopakoval prípady udavačov, ktorí podľa neho na objednávku usvedčovali opozičných predstaviteľov.

Takisto zopakoval dôvody, pre ktoré v minulosti žiadali odvolať Mikulca. Najnovšie chce opozícia ministra odvolať pre medializované informácie o jeho údajnom priamom zasahovaní do "živých" trestných vecí.

Fico spomenul údajnú komunikáciu o spise medzi Mikulcom a zosnulým bývalým šéfom polície Milanom Lučanským. Mikulec podľa Fica plní špinavé pokyny od šéfa OĽANO a vicepremiéra Igora Matoviča.

01 - Modified: 2024-05-05 11:45:56 - Feat.: - Title: Fico, Pellegrini a Danko majú dobrý vzťah, tvrdí predseda SNS. Gröhling hovorí o koaličnej kríze 02 - Modified: 2024-05-05 08:29:00 - Feat.: - Title: Poslanci sa zídu opäť v utorok,čaká ich ešte viacero neprerokovaných bodov. Riešiť budú aj medvede 03 - Modified: 2024-05-03 15:32:59 - Feat.: - Title: Prípad Kolíková: Prečo jej v skutočnosti idú po krku? 04 - Modified: 2024-05-02 14:00:43 - Feat.: - Title: Fico tvrdo kritizoval politiku Bruselu: Európska únia je bezradná, zo samitov sú vojnové kabinety 05 - Modified: 2024-05-03 08:13:39 - Feat.: - Title: Fico o druhom pilieri: Nechceme ľuďom brať peniaze, ale pomôcť s lepším zhodnotením
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
06. máj 2024 06:43