O tom, či vyhráte, rozhoduje hlavne stav vašej mysle
StoryEditor

O tom, či vyhráte, rozhoduje hlavne stav vašej mysle

02.06.2023, 13:46

Zažite víťazné súboje so svojimi súpermi, ​​aj keď všetky štatistiky a porovnania zo všetkých spoločných tréningov budú na strane vašich protivníkov.

Tréningový typ

Pre tento typ je charakteristické, že túži vyhrať každý tréning, pritom je jedno, či beží v skupine alebo len proti času zo včerajška. Pre neho je každý tréning pretekmi. Do každého tréningu dáva teda všetky svoje sily a niet sa čomu čudovať, že mu potom pri ozajstných pretekoch chýbajú.

Typ na preteky

Na rozdiel od tréningového vie, že nie je dôležité vyhrať v príprave, hoci by to znamenalo tisíc víťazstiev (ale malých) proti jednému (veľkému). Mohlo by sa zdať, že oproti tréningovému typu je to taký flákač, ktorý vsádza na svoj talent. Je potrebné pochopiť, že najdôležitejšia je vytrvalosť - ísť si po malých krôčikoch, krok za krokom, za svojím cieľom. Keď sa vám podarí výkonnosť zvyšovať postupne, vydržíte na vrchole oveľa dlhšie, než tí, ktorí na naň vybehli veľmi rýchlo.

Preteky sú najlepší tréning

Áno, preteky sú najlepšou možnou formou tréningu, ale len vtedy, keď si do nich vopred pripravíš taktiku, ako ich pobežíš. A tú nezmeníš ani vtedy, keď ti začnú súperi unikať a bude jasné, že nevyhráš. Len v samotných pretekoch sa môžeš naučiť počúvať vlastné príkazy a tým sa aj otestovať, čo dokážeš. Len tak si môžeš vyskúšať svoje prednosti a slabiny. S tým, čo spoznáš, potom treba ďalej pracovať, aby prednosti ešte zosilneli a slabosti sa povýšil aspoň do stavu priemernosti.

Keď chceš víťaziť, nauč sa prehrávať

Ak sa chceš stať víťazom, uver tomu, že prehra človeka nestavia do pozície porazeného, ​​ak sa z nej dokáže poučiť, ale do pozície neskoršieho víťaza, práve preto, že sa z nej dokázal poučiť. Nikto na svete ťa nemôže poraziť, okrem jediného človeka, a tým ju TY!  Prečítali ste si niekedy, alebo počuli ste niekedy v rozhovore s víťazom: „Dnes to asi nebude ono, mám natiahnutý sval, cítim sa taký slabý, asi na mňa niečo lezie ...“ Možno si podobné slová prečítate s očakávaným víťazom v rozhovore po tom, čo prehral. To samo o sebe už naznačuje, že si pred pretekmi neveril. Víťaz, keď prehrá, ocení výkon svojho premožiteľa a aj tak sa spoznajú skutoční víťazi.

01 - Modified: 2024-04-18 08:03:39 - Feat.: - Title: Z behania v kopcoch bude mať úžitok každý 02 - Modified: 2024-04-18 07:58:19 - Feat.: - Title: Slovenská priorita na MS družstiev v chôdzi v Antalyi – získať miestenky v miešanej štafete na olympijské hry v Paríži 2024 03 - Modified: 2024-04-17 08:23:46 - Feat.: - Title: Sto dní pred otvorením Hier XXXIII. olympiády v Paríži Slovensko len so 14 miestenkami 04 - Modified: 2024-04-15 07:57:55 - Feat.: - Title: Rekreačný a výkonnostný beh 05 - Modified: 2024-04-15 07:52:40 - Feat.: - Title: Kenské triumfy na TIPOS Národnom behu Devín – Bratislava
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
23. apríl 2024 20:09