StoryEditor

Simply Red končia. Na Slovensku

26.06.2009, 00:00

Zo svojich červených vlasov spravil hudobnú značku, ktorá po svete predala vyše päťdesiat miliónov kópií albumov. V nedeľu sa po troch rokoch vrátia do Bratislavy, aby zaspievali Greatest hits, rozlúčili sa s fanúšikmi a uzavreli kapitolu s názvom Simply Red. "Rozhodol som sa, že dvadsaťpäť rokov je dosť veľa, a tak toto turné bude posledné turné Simply Red," oznámil pred začatím turné Simply Red 25 líder kapely, spevák Mick Hucknall.

Bez hviezdnych manierov
Keď bol ešte dieťa, pre jeho ryšavé vlasy sa mu smiali. V polovici 80. rokov sa však stali doslova vývozným artiklom. Pomenoval podľa nich skupinu, ktorá dvadsaťpäť rokov

patrila medzi špičku britského soulu. Už debut Picture Book z roku 1985 otvoril kapele dvere do sveta šoubiznisu. Medzinárodný úspech totiž zaznamenal už ich prvý singel Money's Too Tight (To Mention). Po ňom nasledovali úspešné albumy Men and Women (1987), A New Flame (1989) a megaúspešný Stars (1991), ktorý Micka Hucknalla s kapelou vyšvihol na špičku v britských rebríčkoch. Dokopy vydali 10 štúdiových albumov.

Na Slovensko prichádza Simply Red poslednýkrát. Aj napriek hviezdnej kariére sa Mick Hucknall rozhodol účinkovanie v kapele ukončiť a venovať sa sólovej dráhe. V bratislavskej Sibamac Aréne by podľa informácií organizátorov mali ponúknuť svoje najväčšie hity. Dočkáme sa starších (It's Only Love, A New Flame, Holding Back The Years) aj novších hitov (Fake, Sunrise, You Make Me Feel Brand New). Aj napriek svojmu svetovému menu Simply Red nemajú hviezdne maniere. "Požiadavky skupiny sú štandardné a ničím výnimočné. Mick Hucknall v šatni potrebuje iba neperlivú vodu, nádobu s ľadom a dve fľaše kvalitného francúzskeho šampanského," hovorí pre HN PR manažérka eventu Katarína Petrenko. Ani nároky kapely, s ktorou Hucknall hrá, sa vôbec nelíšia -- zahraničné pivo, voda a kvalitné francúzske víno budú hudobníkom akurát. "Po koncerte musí byť pripravené občerstvenie, ktoré pozostáva z mäsa, rýb a vegetariánskych jedál, no uvítajú aj naše špeciality," dodáva Petrenko.

Nechcú reklamu
Organizačne nenáročný koncert skupina zdôvodnila veľmi jednoducho: "Chceme zaujať výnimočným koncertom, a nie prehnanými požiadavkami a reklamou," povedal médiám Hucknall. Ak sa na tejto výnimočnej udalosti chcete zúčastniť, poponáhľajte sa, lístky sa míňajú. "Ešte stále sú lístky na státie," informuje HN Petrenko.


Simply Red 25 Greatest Hits
Kedy: 28. júna 2009 o 20.00 hod.
Kde: NTC Sibamac Aréna, Bratislava
Lístok: od 43 do 66 eur

Infobox
Z diskografie
Picture Book (1985)
Men and Women (1987)
A New Flame (1989)
Stars (1991)
Life (1995)
Blue (1998
Love and the Russian Winter (1999)
Home (2003)
Simplified (2005)
Stay (2007)
Stars (re-issue 2008)

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
28. september 2024 17:38