Matej Hakár
StoryEditor

Plánujete prenajať byt? Zmluvu určite spíšte podľa zákona o krátkodobom nájme nehnuteľnosti

23.09.2019, 11:04
Autor:
zdzzdz
Prenájom nehnuteľnosti môže byť prínosom pre vašu peňaženku. Aby ste však na tom skutočne získali, poistite sa správnou zmluvou. Kúpte si v pondelok 23. septembra Hospodárske noviny a dozviete sa ako pri prenájme správne postupovať.  

Chcete vedieť, ako si pripraviť bezpečnú zmluvu o nájme bytu? Môžete ju spísať podľa Občianskeho zákonník. Odborníci však radia, aby ste sa pri jej príprave riadili zákonom o krátkodobom nájme bytu.

Pri prenájme sa môžu zvýšiť náklady na energie, môže dôjsť k jeho poškodeniu, prípadne vám môže podnájomník nájom prestať uhrádzať. Vysvetlíme vám, ako vás legislatíva v jednotlivých situáciách môže uchrániť, ale i to, kedy vás môže postaviť skôr do nevýhody.

Riaďte sa vzorom zmluvy o krátkodobom nájme bytu, ktorý sme pre vás v spolupráci s odborníkmi v pondelkových novinách pripravili, a budete mať istotu, že si s vašim podnájomníkom vopred dohodnete všetky pravidlá, aby vás tak pri prenájme nič nezaskočilo.

Prenajatý byt prináša majiteľovi mnoho povinností. Okrem toho, že sa musíte o byt starať, musíte aj priznať zisky, ktoré vám to prináša. Ak si v pondelok 23. septembra kúpite Hospodárske noviny, dozviete sa aj to, prečo musíte prenájom bytu hlásiť na úradoch a čo vám hrozí, ak tak neurobíte.

01 - Modified: 2023-10-18 09:04:55 - Feat.: - Title: Čo robiť, ak sa nezhody so susedmi nedajú vyriešiť? Máte niekoľko možností
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. máj 2024 23:36