StoryEditor

Prelomová konštrukcia serverov

18.07.2006, 00:00

Spoločnosť HP predstavila prelomovú architektúru blade serverov, ktorá môže pri budovaní dátových centier ušetriť zákazníkom milióny dolárov. HP BladeSystem c-Class, ktorý je výsledkom trojročného vývoja, predstihol konkurenciu inováciami v oblasti virtualizácie, napájania, chladenia a možností správy, ktoré môžu pri bežnej implementácii v dátových centrách znížiť prevádzkové a investičné náklady až o 46 percent.
HP BladeSystem prichádza hneď s tromi prvenstvami. Umožňuje zapojiť výpočtové prostriedky pri inštalácii a počas prevádzky kedykoľvek meniť ich prepojenie, ďalej dynamicky prispôsobovať ich napájanie a chladenie tak, aby bola spotreba energie čo najnižšia a do tretice umožňuje až desaťnásobné zvýšenie produktivity správy. HP BladeSystem c-Class je modulárny, takže podnikom ľubovoľnej veľkosti umožňuje začať so servermi HP ProLiant a Integrity, úložnými riešeniami HP StorageWorks, ako aj s klientskymi blade riešeniami, a v prípade potreby rozširovať dátové centrum flexibilným pridávaním aplikácií a produktov tretích strán podľa potrieb.

Nižšie obstarávacie náklady
Nový prístup ku konštrukcii systému umožňuje, aby sa investícia do priemerne veľkého podnikového dátového centra vrátila do troch rokov. Obstarávacie náklady sú nižšie o 41 percent, pri zariaďovaní serverovne dátového centra možno dosiahnuť až 60-percentnú úsporu, pričom pri prvotnej konfigurácii systému sa ušetrí až 96 percent nákladov na administráciu. Portfólio produktov HP BladeSystem c-Class je kľúčovou súčasťou riešenia HP Adaptive Infrastructure, ktoré pomáha zákazníkom pri ich smerovaní k automatizovaným výpočtovým prostrediam. Tie znižujú nákladovosť IT procesov, pričom súčasne zabezpečujú vyššiu kvalitu služieb.
"Portfólio HP BladeSystem c-Class používa najlepšie technológie HP -- od NonStop serverov až po tlačiarne, pričom ich zoskupuje tak, aby zdokonalilo spôsob nákupu, budovania a správy výpočtových prostriedkov našich klientov," povedala Ann Livermore, výkonná viceprezidentka divízie Technology Solutions Group, HP. "Implementáciou jednoduchého škatuľového riešenia zákazníci môžu podstatne znížiť najväčšie príčiny IT nákladov a prekonať bariéry, ktoré im stoja v ceste ku zmene v dnešných dátových centrách, ktoré sú plné rackov, systémov a káblov."
Tri kľúčové oblasti
HP sa pri inováciách riešenia HP BladeSystem zamerala na tri kľúčové oblasti: virtualizáciu, napájanie s chladením a správu systémov. Architektúra HP Virtual Connect rieši komplikovanosť sieťových infraštruktúr tak, že zákazníci prepoja systémy do siete iba raz. Je to po prvý raz, keď správcovia serverov môžu spravovať prostriedky v prevádzke prostredníctvom virtualizovaných prepojení Ethernet a FibreChannel, čím ušetria hodiny či dni administratívnych prestojov.
Virtualizácia spolu s najrýchlejším prepojením na trhu s priepustnosťou päť terabitov s poskytuje rezervu na dlhé roky aj pre tie najnáročnejšie prostredia, pričom ponúka dostatočnú podporu pre rozšírenie konektivity prostredníctvom riešení popredných výrobcov sieťových komponentov. HP BladeSystem c-Class a StorageWorks SAN zjednodušujú konsolidáciu IT integrovaním rozhranie server-SAN. Nové 4Gb/s SAN prepínače a prvý redundantný integrovaný 4Gb-s FC HBA znižujú náklady na SAN konektivitu o viac ako 40 %. Prepínače tiež redukujú počet Fibre Channel potrebných káblov až o 60 %.
Technológie HP Thermal Logic zabezpečujú riadenie chladenia tak, aby vysoká hustota systému bola výhodou pre napájanie a chladenie bez toho, aby bol obmedzený výkon. Po prvýkrát v histórii budú môcť zákazníci minimalizovať náklady na energetiku spolu s jej dosahom na životné prostredie, a to pri plnej aplikačnej dostupnosti, s riadením efektívnosti na úrovni komponentov, jednotlivých šasi či rackov.
"Bankovníctvo žiada, aby sme si udržali výšku svojich nákladov a súčasne zostali v našich službách konkurencieschopnými," povedal Tim Myers, group vice president, Enterprise Technology Infrastructure, SunTrust Bank. "Implementácia serverového systému HP BladeSystem v našom dátovom centre nám umožnila efektívnejšie pristúpiť ku konsolidácii -- spolu s udržaním nákladovosti a maximalizáciou výkonu. SunTrust si uvedomuje obrovský potenciál serverovej konsolidácie, nákladových úspor a jedinečného výkonu, spojený s použitím riešenia BladeSystem pClass, pričom s nástupom novej c-Class architektúry je situácia ešte zaujímavejšia."

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. september 2024 15:30