StoryEditor

Napísali o Petrovi Duhanovi

22.12.2005, 23:00

Dnes od 15.15 uvádza bývalý televízny dramaturg, šéfredaktor denníka VPN Verejnosť a neskorší ústredný riaditeľ Československého rozhlasu Peter Duhan na programe ČRo 6 Lidé od novin redaktora ČRo Radka Kubička a redaktora Britských listov Štěpána Kotrbu. Hovoriť budú o novinároch a ich cnostiach, o internete a nových médiách, minulosti a budúcnosti internetovej žurnalistiky, úlohe multimédií a počítačov v súčasnej spoločnosti. (www.blisty.cz)

Ako vo svojej diplomovej práci uvádza S. Brečka ml., občasník Verejnosť na takúto alternatívu nebol vôbec pripravený. Ani z technickej, finančnej, ale ani z personálnej a odbornej stránky. Ako mu v rozhovore povedal niekdajší zástupca šéfredaktora, Milan Richter, Verejnosť od začiatku až po zánik nemala žiadnu koncepciu. Vydavateľ o svoj denník absolútne nejavil záujem. Zo strany VPN nebola snaha podieľať sa na tvorbe, ani na orientácii denníka. Denník začínal s nákladom približne 40-tisíc výtlačkov denne a stabilizoval sa niekde medzi 8- až 9-tisícami s dosť vysokou remitendou. V septembri 1991 prišlo k zmene šéfredaktora, keď Eugena Gindla nahradil Peter Duhan, ktorý však prišiel z televízie, kde pracoval ako dramaturg, a s  prácou v denníku nemal žiadne skúsenosti.
(www.mi.sk/medialna%20rocenka)

Rada Českej televízie bude voliť nového riaditeľa tajným hlasovaním. Rozhodli o tom členovia rady, ktorí pre formálne nedostatky v prihláškach vyškrtli štyroch účastníkov súťaže. Vylúčení boli Luboš Čipera, Peter Duhan, Milan Mlej a Vladislav Kvasnička. V súťaži tak zostáva trinásť záujemcov. (www.ihned.cz)

Prečítal som si, že Rada Českej televízie z formálnych dôvodov vyradila z výberového riadenia na post generálneho riaditeľa štyroch kandidátov. Jedným z nich je Peter Duhan, ktorému vraj chýba, ako uviedol server iDnes, "vyhlásanie o nekonfliktnosti záujmov". Mohol by som byť rád, že mi odpadol jeden súper, a asi neposlúžim výberovej komisii, ale nedá mi to. Som totiž presvedčený, že ten, kto v tomto prípade pochybil, nie je Duhan, ale Rada ČT. A chyba je v samotných podmienkach vyhláseného výberového riadenia. Rada ČT chce od účastníkov čestné vyhlásenie, ktoré nemá oporu zákone. (Petr Štěpánek www.virtually.cz)

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
13. máj 2024 21:28