dzmitrock87/Stock.adobe.com
StoryEditor

Absolvujte letné horské zážitky v pohodlí a bezpečí

25.07.2023, 00:00

Ste pripravení na vzrušujúce letné dobrodružstvo na horách, kam ujdete z mesta pred vysokými teplotami? Tak sa radšej uistite, že máte pripravené to správne športové oblečenie na zdolanie týchto vrcholov!

Pokiaľ ide o letné športové oblečenie do hôr, mali by ste si byť dopredu istí, že ste pripravení na akékoľvek poveternostné podmienky, a zároveň si zachováte svoje pohodlie a štýl. Či už sa venujete pešej turistike, horskej cyklistike, alebo behu po trailoch, výber správneho oblečenia do horských terénov je nevyhnutný. Určite viete, ako rýchlo sa vo vyšších nadmorských výškach dokáže zmeniť počasie.

Pozor na slnko

V prvom rade nezabudnite investovať do kvalitného športového oblečenia, ktoré je špeciálne navrhnuté na turistiku, prípadne zvládne extrémnejšie podmienky. Hľadajte oblečenie na Sportrysy, ktoré je vyrobené z priedušných materiálov odvádzajúcich vlhkosť, aby vás počas intenzívnych letných výletov udržalo v chlade a suchu. Tieto materiály vám pomôžu regulovať telesnú teplotu a zabránia nepríjemným pocitom spôsobeným hromadením potu.

Okrem toho si vyberte kúsky, ktoré poskytujú ochranu pred UV žiarením, aby ste ochránili svoju pokožku pred škodlivými slnečnými lúčmi. Koniec koncov, posledná vec, ktorú chcete, je, aby ste sa počas outdoorových aktivít spálili! Zvyšok odokrytého tela nezabudnite natrieť dostatočnou vrstvou krému s UV faktorom.

Vyskúšajte vrstvenie

Pokiaľ ide o výber správneho oblečenia do hôr, kľúčové je vrstvenie. Počasie v horách môže byť nepredvídateľné a teploty sa môžu počas dňa drasticky meniť. Preto je dôležité mať univerzálny šatník, ktorý vám umožní pridávať alebo uberať vrstvy podľa potreby.

Začnite ľahkou a priedušnou základnou vrstvou, napríklad tričkom alebo tielkom odvádzajúcim vlhkosť. To vám pomôže udržať si chlad a sucho počas intenzívnych stúpaní do kopca. Potom pridajte strednú vrstvu, napríklad ľahkú fleece mikinu alebo tričko s dlhým rukávom, pre dodatočnú izoláciu, keď teploty klesnú. Nakoniec vrstvu doplňte nepremokavou a vetru odolnou vonkajšou vrstvou, ktorá vás ochráni pred nečakanými dažďovými prehánkami alebo chladným vetrom. Ideálna bude bunda s vodným stĺpcom, aby ste hneď nepremokli.

Užite si hory v pohodlí a najmä bezpečí!

 

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
02. máj 2024 20:41