StoryEditor

3 najdôležitejšie nástroje na riadenie cien, ktoré potrebuje každý hotel

02.06.2023, 00:00

Program pre rezervácie hotelových služieb musí umožňovať rýchlu kontrolu dát a procesov, transparentné analýzy, ale predovšetkým spoľahlivé riadenie cien. Výber správnych nástrojov je veľmi dôležitý pre optimálne fungovanie samotného hotela alebo celej hotelovej siete.

1. Softvér pre riadenie cien hotela

Efektívna správa výnosov je výzvou, ktorej sa dnes hotely po celom svete snažia čeliť. Rovnako ako pri problémoch s distribúciou aj tu platí, že problémy s optimalizáciou tržieb je možné najlepšie riešiť pomocou moderných IT riešení. Je potrebné vyberať taký hotelový softvér, ktorý ponúka flexibilitu použitia a čo najvyššiu mieru automatizácie celého procesu. Na dosiahnutie takéhoto efektu však musí byť správne nastavená infraštruktúra systému.

Hoci majú neustále rastúce online predaje kladný vplyv na obsadenosť hotela, rezervácie, ich zmeny či storna prichádzajú z mnohých strán a spôsobujú personálu recepcie mnoho problémov. Riešiť tieto výzvy bez správnych nástrojov a ich správnej integrácie v podstate nemožno, respektíve to nie je efektívne. S ohľadom na vyššie uvedené skutočnosti dnes mnoho hotelierov investuje do modernej IT infraštruktúry, postavenej na centrálnom hotelovom systéme (tzv. PMS).

image
Canva.com

2. Softvér s dynamickým nastavením cien

Stále populárnejší je napríklad systém správy hotelov s dynamickými cenami. Toto riešenie umožňuje hotelom upravovať ceny na základe dopytu alebo dostupnosti izieb s cieľom maximalizovať zisk. Systémy správy hotelov s dynamickou cenotvorbou pomáhajú hotelom riadiť svoje zdroje a ceny. Tento systém poskytuje hotelovému manažmentu flexibilné možnosti a riešenia.

Pri dynamickej cenotvorbe sa ceny stanovujú na základe aktuálneho dopytu a ponuky – kolíšu v závislosti od počtu izieb k dispozícii a tiež na turistickej sezóne. Systém PMS s technológiou dynamického určovania cien vám pomôže zvýšiť príjmy a redukovať náklady.

image
Canva.com

3. Modul analýzy finančných dát

Kľúčovú úlohu hrá pri mnohých hotelových systémoch aj modul analýzy finančných dát, zaisťujúci kontrolu a vyhodnocovanie obchodnej činnosti. Tento modul by mal umožňovať prístup k analýzam ziskovosti, úrovni kľúčových ukazovateľov, import dát z externých systémov, odhad nákladov, grafické znázornenie situácie spoločnosti, možnosť stanovenia ročných rozpočtov a krátkodobých prognóz. Hotelový softvér sa tak stáva nepostrádateľným pomocníkom majiteľov i manažérov pri riadení spoločností, respektíve ich ubytovacích kapacít.

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 12:01