StoryEditor

Na Slovensku sa opäť rozmohli krádeže automobilov. Ako sa chrániť?

16.05.2023, 00:00

V známej Facebook skupine, ktorá sa venuje hľadaniu ukradnutých vozidiel, vo veľkej miere narastá počet príspevkov s prosbou o pomoc pri hľadaní.

S aktuálnou ekonomickou situáciou na Slovensku, kedy všetko dražie o desiatky percent, sa každý vyrovnáva inak. Žiaľbohu s tým súvisí aj zvýšená kriminálna činnosť. Majiteľa áut by sa mali mať na pozore.

Zlodeji dnes potrebujú pár desiatok sekúnd na to, aby sa vám dostali do vozidla. S najnovším hardvérom, ktorým disponujú, je to pre nich maličkosť. A navyše, na automobile nenechajú ani škrabanec.

image
Vam System

Prinášame preto 3 tipy, ako ochrániť vaše vozidlo:

  1. TIP: Nenechávajte cenné veci na očiach

Zakaždým, keď zaparkujete svoj automobil, dbajte na to, aby ste kabelku, peňaženku či notebook nenechali len tak pohodené na sedadle. Cennosti motivujú zlodejov k pokusu o krádež. Ak neodíde s celým vaším autom, vedia, že si pomerne jednoducho privyrobia aspoň zopár stoviek eur.

  1. TIP: Neparkujte na odľahlých, tmavých miestach

Ak nemáte vlastnú garáž alebo garážové miesto a ste nútení parkovať na ulici, parkujte na miestach, čo najbližšie k lampám verejného osvetlenia. V nákupných centrách si zase vyberajte miesta pri bezpečnostných kamerách. Takéto miesta predstavujú pre zlodejov väčšie riziko, že ich niekto spozoruje, alebo nasníma kamera, preto sa im vyhýbajú.

  1. TIP: Zvýšte si ochranu auta dodatočným zabezpečením

​​

image
Vam System

Zabezpečenie vozidiel z výroby dokáže ochrániť automobil, ale len do istej miery. Zlodeji majú presné informácie, ako tieto fabrické ochranné systémy fungujú, a preto ich vedia poľahky prelomiť.

Možnosť, ako prejsť zlodejov cez rozum, je inštalácia dodatočného zabezpečenia. Ideálne takého, ktoré funguje na mechanickom aj elektronickom princípe. Jedným z nich je slovenské zabezpečenie VAMPIRE Lite.

Tento 7-cestný imobilizér bol postavený na technológii, ktorú za posledných takmer 30 rokov neprekonal žiaden zlodej. Jeho veľkou výhodou je, že každá montáž je jedinečná. To znamená, že aj keby ste postavili vedľa seba 2 navlas rovnaké autá s týmto zabezpečením, nedokážete ho prelomiť rovnakým spôsobom.

VAMPIRE Lite ochráni vozidlo pred akýmkoľvek spôsobom krádeže. Či už pred:

• použitím rušičiek GPS/GSM/GPRS signálu,

• použitím čítačky kódov či diaľkových ovládaní,

• výmenou spínacej skrinky,

• výmenou riadiacej jednotky motora,

• výmenou palubnej dosky,

• použitím duplikátu kľúča!

image
Vam System

Maximálna ochrana

VAMPIRE Lite je navyše možné rozšíriť aj o modul VAM Akustik. Vozidlo bude vďaka nemu zabezpečené aj proti ďalším technikám kradnutia ako: naloženie, ťahanie, tlačenie, zdvíhanie, nakláňanie, krádež kolies, vniknutie do motorovej časti, vniknutie do interiéru vozidla či do batožinového priestoru.

Bez mesačných poplatkov a aktualizácií

VAMPIRE Lite predstavuje jednorazovú investíciu do zabezpečenia vozidla. Namontovať si ho môžete dať v pobočkách v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici, Poprade a Prešove. Požiadajte o nezáväznú cenovú ponuku na https://vam-system.sk/

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 00:03