StoryEditor

Špeciálny seriál Pôda a majetok

18.04.2023, 00:00

Hospodárske noviny si pre vás pripravili praktický 18 dielny seriál Pôda a majetok plný užitočných informácií.

1. Zistite, ako ochrániť svoj majetok, ako funguje prepis nehnuteľnosti, ak ju chcete darovať, avšak aj mnoho iného. V spolupráci s odborníkmi vám poradíme aj to, čo robiť, ak niekto obmedzuje vaše vlastnícke práva. 

2. Ako prebieha proces sceľovania pôdy a na čo si dať pozor? Kedy sa bude konečne sceľovať vo vašej obci a čo robiť, ak sa spolu so susedmi rozhodnete pre jednoduché pozemkové úpravy? 

3. Aké novinky čakajú Slovákov pri zmene stavebného zákona? Mení sa proces povoľovania stavieb. Čo sa v praxi zjednoduší a aké povinnosti stavebníkom pribudnú? Všetko, čo potrebujete vedieť, ak chcete stavať dom, altánok či chatu. 

4. Ako by mala vyzerať zmluva na predaj či nájom pôdy? Čo robiť, aby vám zmluva o prevode vlastníctva prešla cez kataster? Krok po kroku, aby ste na nič nezabudli a aby boli všetky listiny bezchybné. 

5. Takto zarobíte pri nájme svojich súkromných pozemkov. Kto a koľko vám za ne musí platiť a čo robiť, ak s prenájmom nesúhlasíte? Všetko vám vysvetlia experti, s ktorými spolupracujeme. 

6. Čo potrebujete vedieť, ak chcete na svojom pozemku vlastnú studňu, na koho sa obrátiť v prípade susedských sporov a ako skutočne ochrániť i zveľadiť svoj majetok? Všetko sa dozviete v našom jarnom seriáli Pôda a majetok

image
HN
menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
04. máj 2024 14:03