StoryEditor

Spoznajte tohtoročných finalistov OFFICE ROKA

28.03.2023, 00:00

Viete, kde nájdete šesťmetrovú vstupnú bránu v štýle Alenky v krajine zázrakov? Počuli ste už o „katedrále dizajnu“? Uhádnete, v ktorej kancelárii majú najviac tradičných japonských prvkov?

Aj tieto odpovede prináša súťaž OFFICE ROKA, ktorá predstavuje dvanásť čerstvých finalistov 7. ročníka.

Tento rok sa do súťaže prihlásilo až 48 firiem, čo potvrdzuje, že na pracovných priestoroch čoraz viac záleží nielen zamestnancom, ale hlavne zamestnávateľom, ktorí neváhajú investovať do modernizácie a zmeny vybavenia pracoviska. Odborná porota vyhodnotila a obodovala jednotlivé priestory a zhodla sa na dvanástich spoločnostiach, ktoré postúpili do finále OFFICE ROKA. Tucet finalistov tak reprezentuje pestrý mix kancelárií z Bratislavy, Trnavy a Martina, ktoré v priebehu apríla porotcovia osobne navštívia

Prihlásené projekty priniesli novú kvalitu, zaujímavé fúzie, riešenia, ale aj nový rozmer inovácií. Ukazuje sa, že u všetkých finalistov akcentuje dôraz na ľudí, na tzv. humanocentrický dizajn. Finalisti pristúpili k budovaniu a dotváraniu svojho prostredia mimoriadne kreatívne, s ohľadom na trvalú udržateľnosť a navyše v zmysle filozofie firiem a požiadaviek ľudí. Napokon sú to ľudia, ktorí tvoria dušu priestorov.

image
OFFICE ROKA

ALPE Euroservice, s.r.o. - Nadštandardné dizajnové pracovné prostredie situované netradične v objekte v priemyselnej časti Trnavy. Koncept open space zohľadňuje potrebu denno-dennej verbálnej komunikácie a prepojenia zamestnancov.

CAPEXUS SK - Dominantou pracovného priestoru sú okrúhle stoly, ktoré podporujú filozofiu otvorenej spolupráce a prepojenosti jednotlivých oddelení. Potreby zamestnancov sa pretavili aj do využitia najmodernejších technológií a vlastnej terasy.

ise s.r.o. - Zásadným prepájajúcim prvkom otvoreného priestoru a viacerých zón je bohatá zeleň – fenomén, ktorý vyvažuje a dopĺňa industriálny dizajn budovy. DNA spoločnosti sa pretavilo do  využitia materiálov ako roxor a surová oceľ, ktoré pôsobia v interiéri veľmi autenticky.

Lighting Beetle* - Tieto kancelárie možno charakterizovať slovným spojením „maximálna flexibilita“. Charakter priestoru vychádza z nutnosti intenzívnej spolupráce malých tímov. Priestor s vysokými stropmi, oblúkovými oknami a bez zbytočného mobiliáru pôsobí ako katedrála, čo sa vžilo aj do interného označenia „katedrála dizajnu“.

Martinus, s.r.o. – Industriálny priestor bývalých Závodov ťažkého strojárstva v Martine sa premenil na novú Centrálu kníhkupectva. Vchádza sa do nej cez 6-metrové vstupné dvere, ktoré odkazujú na knihu Alica v krajine zázrakov. Ergonómia, prepojenosť, farebnosť a ďalšie prvky nesú rukopis „martinusáckeho dizajnu“.

MEDUSA - Vzdušný loftový interiér je dômyselne zariadený tak, aby sa v ňom zamestnanci cítili nielen produktívne, ale v prvom rade príjemne. Dizajn interiéru rešpektuje pôvodnú architektúru, ale zároveň vytvára príjemnú rodinnú atmosféru.

Philip Morris Slovakia s.r.o. - Základnú farebnosť a materiály interiéri tvoria jemné, zemité tóny inšpirované cyklom rastliny tabaku. Nové priestory odzrkadľujú priateľskú, komunitnú a pestrú firemnú kultúru. Dôraz bol kladený na akustiku a komfort zamestnancov.

refresher - Moderný a nadčasový priestor reflektuje progresívnu DNA spoločnosti. Podporuje  kreativitu a pracovný výkon rastúceho tímu a zároveň slúži na socializáciu po práci. Zaujímavosťou je vlastné nahrávacie a produkčné štúdio.

SUFIO – Každý prvok v navrhnutom priestore je reverzibilný a vytvorený výlučne remeselníkmi z rôznych odborov. Použité materiály sú kombináciou zemitých tónov v kontraste s čiernou a šedou. Novovzniknutý priestor napĺňa potreby náročnej mladej  firmy, no zároveň rešpektuje pôvodnú architektúru.

Takeda Pharmaceuticals Slovakia, s.r.o. - Koncept je založený na vzniku „malého mesta“ so všetkými funkciami pracovného prostredia vrátane pokojných zón, občerstvenia a relaxu. Dizajn odkazuje na japonské korene firmy. Digitálne prvky sú vyvážené tradičnými analógovými umeleckými dielami a biofíliou.

Unimedia, s.r.o. – Do nových kancelárií na jednom poschodí sa zosťahovali dve spoločnosti patriace pod jednu matku. Pôdorys poschodia je elipsa. Všetky kancelárie sú po jej obvode. Sú krásne presvetlené a vybavením odzrkadľujú aktuálne trendy v sektore kancelárií.

Zoznam.sk – V  priestoroch národnej kultúrnej pamiatky sa podarilo skĺbiť požiadavky mediálneho domu a usmernení pamiatkarov. Vzniklo efektívne a zároveň efektné pracovné prostredie, ktorého kostrou je open space v centrálnej časti, zasadacie miestnosti po obvode a mezanín.

  • DUŠU PRIESTORU TVORIA ĽUDIA

Dvanásť finalistov siedmeho ročníka súťaže OFFICE ROKA potvrdzuje, že pracovné priestory sú pevnou a dôležitou súčasťou employer brandingu a DNA spoločností. Atraktívne a moderné priestory však vytvárajú ľudia pre ľudí. Ľudia, ktorí v nich pracujú, tvoria dušu genia loci.

Odborná porota v zložení Barbora Kachlíková -Office & Happiness Manager, Ester Svetlík Danelová -  Management Consultant, Juraj Hubinský  - autorizovaný architekt, dizajnér Michal Riabič  a Peter Gróf, Head of Workplace Strategy CBRE Slovensko, absolvuje obhliadky kancelárií finalistov počas apríla. Vyberie víťazov v štyroch kategóriách: Inovatívna kancelária, Kancelária ako DNA firmy, Zdravá kancelária a Absolútny víťaz OFFICE ROKA.

Projekt OFFICE ROKA by sa ani tentokrát nezaobišiel bez podpory ctených partnerov. Siedmy ročník súťaže podporujú spoločnosti XAL, Nespresso, Fit plus, Tuli a Bavaris. Mediálnymi partnermi sú StartitUp a Hospodárske noviny.

https://www.officeroka.sk/

https://www.officeroka.sk/sk/kontakt

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 22:05