StoryEditor

Vladimír Vikor: Úspech pre firmy prinesie aj dôslednosť v dlhodobom plánovaní

25.01.2023, 00:00

Férová hra a transparentnosť sú dôležitou esenciou, ktorá je pevne zakotvená v zmýšľaní top manažmentu aj zamestnancov spoločnosti DYNAMIK HOLDING, ktorá nie náhodou získala v decembri prestížne ocenenie Slovakia Best Managed Companies. O jeho význame, ako aj o ďalších plánoch hovorili HN s Vladimírom Vikorom mladším, CEO & členom predstavenstva DYNAMIK HOLDING.

Čo považujete za kľúčové míľniky vo vývoji vašej firmy?

Nie je to míľnik, ale je to skôr naše hodnotové nastavenie, ktoré je kľúčové. Férová hra a transparentnosť sú dôležitou esenciou, ktorá je pevne zakotvená v zmýšľaní nášho top manažmentu, ale aj našich zamestnancov. Za míľnik by som označil aj dôležité rozhodnutie sústrediť sa na súkromný sektor, teda privátnych investorov, vďaka čomu nie sme závislí od aktuálnej politickej klímy na Slovensku. Za ďalší dôležitý míľnik pokladám aj rozhodnutie o expanzii spoločnosti do zahraničia.

Ako hodnotíte získanie ocenenia Slovakia Best Managed Companies?

Získanie ocenenia Slovakia Best Managed Companies považujeme za veľký úspech a vážime si ho. Vnímame ho ako potvrdenie našich snáh a úsilia, ktoré každodenne vkladáme do práce. Je to vyznamenanie pre celý náš tím, ktorý sa podieľa na riadení spoločnosti, aj pre všetkých našich zamestnancov. Sme veľmi hrdí na túto cenu a vďační za príležitosť preukázať naše odborné znalosti a schopnosti.

Čím ste podľa vás presvedčili porotu?

Porotu sme sa snažili presvedčiť naším profesionalizmom, transparentnosťou a snahou robiť veci správne. Tiež veríme, že naša dlhodobá práca a úspechy v oblasti riadenia spoločnosti boli pre porotu dôležitým faktorom pri rozhodovaní o udelení ocenenia.

Prečo ste sa prihlásili do programu?

Do programu Slovakia Best Managed Companies sme sa prihlásili preto, že sme chceli poskytnúť našim procesom a nášmu spôsobu riadenia spoločnosti nezávislú kontrolu a získať odbornú spätnú väzbu. Po mnohých rokoch podnikania sme si uvedomili, že je dôležité mať kritický pohľad a získať názor odborníkov na to, ako sa nám darí v riadení spoločnosti. Program nám poskytol príležitosť posúdiť našu spoločnosť podľa štandardov a získať cenné odporúčania pre ďalší rozvoj.

image
Deloitte

Čo vám vlastne účasť v programe Slovakia Best Managed Companies priniesla?

Našu účasť v programe hodnotíme veľmi pozitívne. Program nám umožnil získať nezávislý pohľad na naše procesy a riadenie spoločnosti a dal nám príležitosť na ich zlepšenie. Tím odborníkov spoločnosti Deloitte bol veľmi užitočný pri identifikácii našich silných a slabých stránok a poskytol nám cenné odporúčania pre náš ďalší rozvoj. Sme radi, že sme využili túto príležitosť a že sme sa do programu prihlásili.

Priblížili by ste, čo ste sa počas Best Managed Labu o sebe dozvedeli? V čom vám workshop pomohol?

Počas Best Managed Labu sme sa dozvedeli, že náš prístup k podnikaniu a naše zmýšľanie založené na udržateľnom rozvoji je správne. Pozreli sme sa na naše procesy, vzťahy a stratégie z nadhľadu a získali sme cennú spätnú väzbu. Potvrdilo sa nám, že máme silný tím. Odniesli sme si odporúčanie venovať viac pozornosti rozvoju marketingovej stratégie a zvýšeniu povedomia o našej značke, čo chceme v budúcnosti uplatniť v praxi. Zároveň si môžeme nastaviť takéto zrkadlo častejšie, najmä po uskutočnení väčších zmien a míľnikov v celej skupine DYNAMIK.

Plánujete sa prihlásiť na budúci rok znova?

Áno, na budúci rok sa plánujeme prihlásiť do programu Slovakia Best Managed Companies znova. Veríme, že nám táto skúsenosť poskytne ďalšie príležitosti na zlepšenie našich procesov a riadenia spoločnosti, a prispeje k udržaniu sa na špičke v oblasti podnikania.

Na základe čoho sa podľa vás spozná najlepšie riadená firma?

Podľa nás sa najlepšie riadená firma spozná nielen podľa jej finančných výsledkov, ale aj podľa toho, ako hodnotia spoločnosť obchodní partneri a zamestnanci, ako dobre spoločnosť riadi svoje procesy, ako je spoločnosť vnímaná na trhu a ako sa stará o svojich zamestnancov a komunitu, v ktorej pôsobí. Spoločnosť, ktorá má silné vzťahy s partnermi, zamestnancami a  komunitou a ktorá sa stará o ich potreby a rozvoj, sa pravdepodobnejšie stane úspešnou a udržateľnou.

Aké odporúčanie by ste dali slovenským spoločnostiam, aby sa stali najlepšie riadenou firmou?

Jedno z odporúčaní, ktoré by som dal slovenským spoločnostiam, aby sa stali najlepšie riadenou firmou, je byť dôsledný v dlhodobom plánovaní a sústrediť sa na dlhodobý úspech, nie iba na krátkodobé ciele. Je tiež dôležité transparentne komunikovať s obchodnými partnermi, so zamestnancami a zákazníkmi, a zamerať sa na dodanie hodnoty za peniaze a pridanú hodnotu pre klientov. Taktiež by sa mali venovať rozvoju svojich zamestnancov, ich zručností a vytváraniu príjemného pracovného prostredia.

Spoločnosť DYNAMIK HOLDING je rodinná firma s 32-ročnými skúsenosťami v stavebníctve a vyše 400 úspešne ukončenými projektmi. Je generálnym dodávateľom pre investorov, spoločnosti a výrobné závody a svojim partnerom prináša hodnotu za peniaze, nákladovú optimalizáciu, know-how a individuálne riešenia. Okrem dodávky stavieb ponúka komplexný development nehnuteľností, výrobu a predaj stavebných materiálov a dopravné služby. Zmýšľanie firmy je založené na trvalo udržateľnom rozvoji a profesionálnom, zodpovednom prístupe k partnerom, zamestnancom, spoločnosti a životnému prostrediu.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
21. apríl 2024 11:34