Freepik.com
StoryEditor

Čo stihnúť pred Vianocami?

30.11.2022, 00:00

Okná umyté, zoznam koláčov schválený, ešte treba nakúpiť suroviny, poupratovať celý dom od parkiet až po žiarovky na lustroch. Samozrejme, nemôžeme vynechať vianočnú výzdobu, pretože tento rok ste videli na Instagrame nové tipy na vianočné dekorácie a rozhodli ste sa uštrikovať pravé Santovské ponožky… A potom sú tu svetielka, tých nikdy nie je dosť! Do toho je treba kupovať darčeky a určite sa ešte objaví ďalších x úloh, ktoré treba stihnúť pred Vianocami.

Poznáte to však? Po novembrovom dušičkovom sviatku sa všetko zrýchľuje a hoci do Vianoc zostáva ešte dosť dní, práce stále pribúda. Náš článok je preto o tom, čo všetko treba stihnúť do Vianoc, avšak recepty na skoré medovníčky alebo tutorial na adventný veniec tu nenájdete. Prípravy sme poňali trošku netradične, ale za to užitočne.

1.Vyberte si zimnú dovolenku

Ak ste zástancom tradičných vianočných príprav, potom argumenty na to, že si zaslúžite oddych na zimnej dovolenke snáď ani netreba. Ak patríte skôr k ľuďom, ktorí vianočné upratovanie, pečenie a nakupovanie až tak neprežívajú, určite vás presvedčí krásne prostredie Demänovskej doliny, rozprávková zimná krajina, večerné lyžovanie alebo wellness pobyt. No čo? Veríme, že teraz už všetci v mysli vyberáte zimnú dovolenku. Máme pre vás tip - netreba chodiť ďaleko, pretože overené a krásne destinácie máme aj na Slovensku. Objednajte si ubytovanie v Jasnej a o krásny zážitok budete mať postarané.

2. Zarezervujte si priestory

Každý rok sa nájde rodinný príslušník,  ktorý oslavuje životné jubileum, krstiny dieťaťa alebo plánuje rodinnú akciu. Určite ste sa už niekoľkokrát presvedčili o tom, že zmestiť celú rodinu do jednej obývačky je naozaj náročné (v niektorých domácnostiach dokonca nemožné). Zišiel by sa vám väčší príjemný priestor, ktorý by poskytol aj tanečný parket a možnosť pestrého programu? Čo tak to tieto Vianoce prekvapiť rodinu vybavenou sálou v hoteli? Na vybavovanie priestorov by mali myslieť aj budúce nevesty, pretože svadobné prípravy sú ako vianočné, ale vynásobené stomi… tu mesiac organizovania, upratovania a nakupovania určite stačiť nebude, preto si svoje svadobné priestory booknite včas.

3. Nezmeškajte nové trendy

Teraz nemáme na mysli zistiť si farbu sezóny či navštíviť kaderníčku. Táto predvianočná pripomienka sa vzťahuje skôr na pracovný život. Dnes už musia marketing riešiť všetky firmy, pravdepodobne aj tá vaša… teda pokiaľ nepredávate povestné “socialistické” chrumky (fun factom o tomto produkte je, že nikdy nepotrebovali reklamu, a aj tak sú vo svojej kategórií navrchole).

Keďže je marketing jedným z najdynamickejších odvetví, trendy sa menia skoro tak často, ako počasie. Ak pracujete v tejto sfére, určite myslite na to, že nový rok prinesie aj nové trendy v oblasti digitálu. Postarajte sa o svoj kariérny rozvoj a prihláste sa na kurzy marketingu.

4. Nebojte sa veľkých rozhodnutí

“Čo môžeš urobiť dnes, neodkladaj na zajtra.” Toto známe príslovie, ktoré milujú všetci prokrastinátori sa stáva niekedy pravidlom obzvlášť vtedy, ak nás čaká náročnejšia či nepríjemná úloha alebo veľké životné rozhodnutie.

K veľkým rozhodnutiam nepochybne patria aj tie, ktoré sú spojené s novým bývaním. Či už sa vám rozrástla rodinka alebo sa sťahujete za prácou, prenájom alebo predaj nehnuteľnosti môže otvoriť dvere novým možnostiam. Hoci ide o náročné rozhodnutie, nebojte sa urobiť tento krok, ak už dlhodobo pociťujete potrebu presťahovať sa.

Veľké rozhodnutia súvisia aj s prácou. Pamätajte si, že nikdy nie je neskoro začať si plniť sny. Tým sa nesnažíme nikoho nabádať k zmene práce, ale len upozorniť, že je dôležité, aby sme sa v práci cítili dobre, potrebne alebo bezpečne. S bezpečnosťou pri práci vám môžu pomôcť pravidelné prehliadky BOZP a tipom, ako zlepšiť klímu v kolektíve môže byť organizácia firemného vianočného večierku či pravidelné teambuildingy.

Veríme, že si z nášho zoznamu odnesiete to, čo sa vám páčilo, a ostatné pokojne nechajte tak. 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 19:37