Seriál The Last of UsHBO
StoryEditor

Priprav sa na sledovanie seriálu The Last of Us. Máme pre teba prehľad všetkých infikovaných v postapokalyptickom svete

Miroslav Kamody15.01.2023., 09:00h

Premiéra sa blíži. Priprav sa vstúpiť do sveta The Last of Us s našim prehľadom.

Lajkuj Brainee.sk na

Do premiéry prvej epizódy seriálu na motívy rovnomennej hry The Last of Us zostáva už len niekoľko hodín. Očakávania sú poriadne gigantické, keďže mnohí samotnú hru pre konzoly PlayStation považujú za to najlepšie, čo kedy vzniklo.

A podľa zahraničných recenzií to vyzerá tak, že seriál na tom nebude inak. Hodnotenie kritikov na stránke Rotten Tomatoes je vynikajúcich 97 %, čo z neho robí jeden z najlepšie hodnotených seriálov vôbec.

image

(Ne)známe zaujímavosti o The Last of Us: Infekcia z hry skutočne existuje, o príbeh nikto nemal celé roky záujem

Cesta naprieč zdevastovanými Spojenými štátmi

Vyzerá to tak, že tvorcovi Craigovi Mazinovi (chválená miniséria Černobyľ) sa podarilo dokonale zachytiť atmosféru hier a preniesť ju na plátno. Vyzerá to tak, že definitívne vyšiel z tieňa svojich predchádzajúcich projektov, medzi ktoré patrili Scary Movie 3, 4 či Superhero Movie.

Seriál si síce bude brať mnohé z predlohy herného štúdia Naughty Dog, no tvorcovia sa očividne nebáli priniesť aj niečo nové. V traileri nechýbajú ani odľahčené momenty. Pokiaľ si hru nehral, tak v trailer nájdeš slušný prehľad príbehu z prvej hry.

V centre príbehu sú Joel a Ellie, ktorých v nadchádzajúcom seriáli HBO hrajú Pedro Pascal a Bella Ramsey. Joel musí odprevadiť Ellie cez post-apokalyptickú verziu USA v nádeji, že ona môže byť kľúčom k ochrane toho, čo zostalo zo svetovej populácie pred infekciou, ktorá mení svoje obete na agresívne stvorenia podobné zombie.

Verní príbehu hry

Z vyjadrení tvorcov vieme, že seriál bude sledovať len tie udalosti, ktoré sme videli v hrách a nevyberie sa vlastnou cestou, napríklad ako to bolo v prípade Game of Thrones, keď dej seriálu predbehol knihy. 

image

Konzum nemá proti prírode šancu. Tento opustený obchodný dom vyzerá ako vystrihnutý z hry The Last of Us

Pokiaľ si hru nehral, pravdepodobne môžeš byť zmätený z toho, koľko druhov infikovaných ľudí v tomto postapokalyptickom svete existuje. Aj preto sme si pre teba pripravili rýchly prehľad, vďaka ktorému budeš na premiéru seriálu dokonale pripravený.

Zombie infekcia skutočne existuje

Mimochodom, práve samotná infekcia existuje aj v skutočnosti. Ide o huby Cordyceps, ktoré infikujú hmyz, preberajú kontrolu nad ich motorickými funkciami a nútia ich pomáhať pri kultivácii huby.

Tie zaujali creative directora hry Neila Druckmanna, ktorý ich videl v dokumente BBC, natoľko, že sa rozhodol preskúmať, ako by to vo svete vyzeralo, keby huba zmutuje a začne napádať človeka.

image

Seriál The Last of Us

HBO

My len pripomenieme, že po smrti infikovaného sa nebezpečenstvo nekončí. Dokonca aj po zabití bude huba pokračovať v raste a šíriť spóry do vzduchu. To je dôvod, prečo tí, ktorí prežili, majú tendenciu nosiť plynové masky, keď vstupujú do opustených budov. Preto je lepšie spáliť telá infikovaných, ako ich len tak nechať hniť.

Všetky druhy zombies, ktorých by sme takto v prípade The Last of Us vlastne ani nemali volať, sa dozvieš v našej galérii:

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 11:21