Šéf Amazonu Jeff Bezos poletí do vesmíru, splní si tak detský senTASR
StoryEditor

Najbohatší muž sveta Jeff Bezos poletí v júli do vesmíru, sníval o tom od svojich piatich rokov

TASR07.06.2021., 14:49h
Let bude trvať celkovo desať minút, štyri minúty strávi posádka nad takzvanou Kármánovou hranicou, ktorá je vo výške približne sto kilometrov nad povrchom Zeme a imaginárne oddeľuje zemskú atmosféru od kozmického priestoru.
Lajkuj Brainee.sk na

Najbohatší muž sveta Jeff Bezos bude súčasťou prvého vesmírneho letu s ľudskou posádkou spoločnosti Blue Origin, ktorej je vlastníkom. Informoval o tom v pondelok na sociálnej sieti Instagram, píše agentúra AP.

"Už od svojich piatich rokov som sníval o cestovaní do vesmíru. A 20. júla túto cestu absolvujem aj so svojím bratom," povedal Bezos vo videu zverejnenom na Instagrame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jeff Bezos (@jeffbezos)

Tretie miesto na palube kozmickej lode s názvom New Shepard ponúka spoločnosť v dražbe, do ktorej sa doteraz zapojilo takmer 6000 uchádzačov zo 143 krajín. Najvyššia ponúkaná suma je zatiaľ 2,8 milióna dolárov. Dražba sa končí v sobotu, píše AP.

Krátko po štarte sa modul so šesťčlennou posádkou oddelí od nosnej rakety New Shepard. Následne strávia astronauti štyri minúty vo výške presahujúcej sto kilometrov, kde pocítia bezváhový stav a odkiaľ tiež budú môcť sledovať zakrivenie Zeme. Nosná raketa sama mäkko pristane na rampe vzdialenej zhruba tri kilometre od miesta štartu. Modul s posádkou pristane na Zemi pomocou padákov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/vesmir, menuAlias = vesmir, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 12:38