Čím menší penis tým väčšie auto.Unsplash/charlesdeluvio, Nate-johnston,/
StoryEditor

Naozaj muži s malým prirodzením túžia po drahých a veľkých autách? Najnovší výskum zistil pravdu

Michal Čiernik15.02.2023., 08:00h

Čím menší penis tým väčšie auto. Toto prirovnanie pozná snáď každý a takmer každý si ho v duchu pripomenie, keď sa z okna MHD-čky pozerá na vysmiateho šoféra najnovšieho BMW.

Lajkuj Brainee.sk na

Rozmýšľal si niekedy nad tým, či je to skutočne tak? Respektíve - či sa niekto odhodlal overiť toto tvrdenie? Britským vedcom z University College London tento mýtus zrejme tiež vŕtal v hlave, a tak sa rozhodli pozrieť tomuto tvrdeniu pod kapotu.

Na štúdiu si vybrali 200 respondentov vo veku od 18 až 74 rokov. K údajom, ktoré potrebovali, však neprišli veľmi etickým spôsobom. Muži dokonca ani nevedeli, do akej ankety budú ich odpovede vôbec použité, pretože výskumníci dôležité otázky zamiešali medzi radu iných, ktoré sa týkali úplne inej veci.

Výskumníci ich museli oklamať

Zrejme len málo mužov by sa otvorene priznalo, že majú komplex z malého penisu a radi by ho kompenzovali veľkým a drahým autom. Preto ich vedci v dotazníku museli oklamať aj o priemernej veľkosti penisov, aby verili, že sa nevyrovnajú iným mužom. Následne im potom položili otázku, ako veľmi by chceli vlastniť športové auto.

image

Muž si pichol silikón do semenníkov, aby ich mal väčšie. Hlúpy nápad ho do niekoľkých dní stál život

Experiment bol v podstate jednoduchý. Účastníkom poskytli nepravdivú informáciu, že priemerná veľkosť penisu je na úrovni 18 centimetrov, pričom skutočnosť je na úrovni približne 14 centimetrov. A potom, naplnení touto falošnou štatistikou, im položil sériu otázok týkajúcich sa spotrebiteľských návykov a túžob.

Najviac sa to týkalo mužov nad 30 rokov

Túžba po športových autách bola tiež spojená s vekom, pričom muži starší ako 29 rokov prejavovali silnejšiu túžbu po luxusných bičoch, uviedli vedci. „Zistili sme, že muži, a najmä muži nad 30 rokov, ktorí mali pocit, že majú malý penis, hodnotili športové autá ako vhodnejšie,“ uvádzajú psychológovia v štúdii.

image

Udrela svojho bývalého partnera pri sexe do penisu. Známa youtuberka opisuje, aký je život Tourretovým syndrómom

Vedci sa nakoniec domnievajú, že túžba vlastniť drahé auto je spojená s nižším sebavedomím. „Podľa tejto hypotézy je pocit, že človek má malý penis, jedným z typov nízkeho sebavedomia a kúpa športového auta by bola len jedným z typov nákupu, ktorý by to mohol zlepšiť,“ píšu autori štúdie.

image

GALÉRIA Vystavovali svoje rozkroky, aby ukázali moc. Vypchaté nohavice vládli renesancii

„Spojenie medzi riadením rýchleho športového auta a malým penisom je rozšíreným kultúrnym trópom, o ktorom sa diskutuje už roky. Prvýkrát však ukazujeme, že je založená na psychologickej pravde,“ uzatvárajú vedci.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. máj 2024 14:18