Umelá inteligencia vygenerovala video, kde ukazuje, ako vyzerá peklo.X/Historic Vids
StoryEditor

VIDEO Umelá inteligencia ukázala, ako vyzerá peklo. Dnes v noci nezaspím, reagujú zdesení ľudia

Nikola Michalkova15.04.2024., 12:00h

Video je vygenerované umelou inteligenciou, ale spôsobí ti zaručene zimomriavky.

Lajkuj Brainee.sk na

Už nejakú dobu sa diskutuje, ako môže vyzerať peklo a či vôbec existuje. Umelá inteligencia vygenerovala video, ktoré ukazuje, ako by toto miesto mohlo vyzerať. A je úplne pochopiteľné, že u niektorých ľuďoch vyvolalo skutočne nepríjemné pocity, píše sa na portáli Unilad.

image

Blíži sa teplo, na aké nie sme pripravení. Česko aj Rakúsko hlásia cez 30 stupňov, v Afrike padajú 50-tky... a bude horšie

Využitie umelej inteligencie

Umelá inteligencia ľuďom už od jej uvedenia na trh pomáha v rôznych oblastiach a stala sa pre nás nápomocným nástrojom. Existujú ale aj obavy, že sa odtrhne z reťaze a bude sa rozvíjať rýchlejšie, ako sa s ňou my, ľudia, dokážeme vysporiadať. Na sociálnych sieťach sme už videli viacero trendov, v ktorých umelá inteligencia zobrazovala určité veci, napríklad filmové postavy v rôznych podobách.

Avšak video, ktoré koluje na sociálnej sieti X, zobrazuje, ako umelá inteligencia znázorňuje peklo. A je jasné, že to nebude príjemné. Je to takmer ako keby si sám predstavuješ, ako asi vyzerá peklo a potom by si to vynásobil svojou najhoršou nočnou morou.

Video sa objavilo na profile Historic Vids a zobrazuje množstvo rúk v stiesnenom tmavom priestore, ktoré sa načahujú, aby zachytili telo, ktoré sa cez tie všetky ruky posúva nadol. V klipe môžeš vidieť tvár, ktorá kričí a ďalšiu zdeformovanú. Tváre sa striedajú s rukami a celé to pôsobí fakt strašidelne.

Reakcie ľudí

A to nie je len vizuálna stránka. Obrazy sprevádza hluk v pozadí, ktorý pozostáva zo stoviek kričiacich a vykrikujúcich hlasov. Ale sú tam aj zvuky, ktoré sa nedajú rozoznať. Vyzerá to tak otrasne, že pravdepodobne neexistuje nikto, kto by takéto miesto chcel vidieť a zažiť.

image

FOTO Galéria nádeje. Fotografka pomocou umelej inteligencie ukázala chorým ľuďom ich budúcnosť, ktorej sa možno nedožijú

Pochopiteľne, množstvo ľudí bolo po pozretí videa vydesených. „Dnes v noci nebudem môcť spať,“ napísal používateľ. „Vyzerá to ako nával v obchode na Black Friday,“ zažartoval ďalší.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 14:02