Pohreb najťažšieho muža Británie.X/Justeventsonlin/
StoryEditor

Ako bude vyzerať pohreb najťažšieho muža Británie? Chcel sa nechať spopolniť, krematóriá však bojujú s logistickým problémom

Michal Čiernik07.05.2024., 13:30h

Rodina zosnulému najťažšiemu mužovi Veľkej Británie možno nebude môcť splniť jeho poslednú vôľu.

Lajkuj Brainee.sk na

Jason Holton mal posledné želanie, že chce byť po smrti spopolnený. Jeho mama však musí vyriešiť problém, ktorý nečakala. Kvôli jeho rozmerom by sa totiž nemusel zmestiť do spaľovacej komory.

33-ročný mladík bol totiž zo svojimi viac ako 300 kilogramami najťažší muž vo Veľkej Británii. „Volali sme do pohrebných ústavov a v jednom sa pýtali na Jasonove rozmery. Jeho váha vraj nie je dôležitá, problém môže byť však z jeho šírkou,“ prezradila zronená mama Leisa Holton pre The Sun.

image

Nová štúdia odhalila počet obéznych ľudí na svete. Slováci majú podľa nej vážny problém

„Ak by sme ho mali pochovať, bude to stáť veľa peňazí, ktoré nemám. potreboval by totiž dvojitý hrob,“ povedala 55-ročná Leisa. Ktorá sa o svojho syna starala celá život.

Traumatické obdobie

Priberať začal už v útlom detstve, po strate svojho otca, ktorý zomrel, keď mal Jason len tri roky. „Možno, keby som mal pri sebe svojho otca, možno by určil nejaké pravidlá a bol by na mňa prísnejší,“ priznal pred svojou smrťou pre TalkTV.

Jason sa stal najťažším mužom Spojeného kráľovstva po tom, čo v roku 2015 zomrel 410 kilogramový Carl Thompson.

V roku 2020 museli Jasona kvôli chorobe zdvihnúť žeriavom zo jeho dvojizbového bytu v Camberley. Neskôr utrpel niekoľko malých infarktov, nemohol chodiť a ostal pripútaný k posteli.

Zomrel 4. mája na zlyhanie orgánov a obezitu. „Až do konca sa Jason najviac bál o mňa a či budem v poriadku. Bol to skvelý človek, veľmi milý a ohľaduplný,“ opísala ho jeho mama.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. máj 2024 17:53