Nathan Chasing HorseTASR/AP/John Locher, Dick Kettlewell/Rapid City Journal
StoryEditor

Herca z oscarového filmu Tanec s vlkmi zadržala polícia. Je obvinený z vedenia kultu a znásilňovania domorodých detí

Miroslav Kamody01.02.2023., 14:00h

Zahviezdil v známom filme, teraz ho stíhajú za nechutné činy.

Lajkuj Brainee.sk na

Polícia v Las Vegas zatkla bývalého indiánskeho herca menom Nathan Chasing Horse. Obvinený je z vedenia sexuálneho kultu a údajné sexuálne napádanie domorodých dievčat vo veku 13 rokov. Všetko malo podľa policajných záznamov trvať približne dve desaťročia, informuje portál New York Post.

46-ročný Nathan Chasing Horse (celým menom Nathan Lee Chasing His Horse) sa stal známym hlavne pre úlohu vo filme Tanec s vlkmi, ktorý získal sedem Oscarov vrátane zlatej sošky pre najlepší film. Dlhé roky žil so svojimi piatimi manželkami v Las Vegas, kde do jeho domu pred niekoľkými hodinami nabehli príslušníci jednotky SWAT, aby ho vzali do policajnej väzby.

image

Medzinárodná škola jogy ukrývala desivé tajomstvo. Polícia odhalila, že išlo o kult, ktorý vychovával sexuálne otrokyne

Vodca kultu

Podľa vyšetrovateľov je Nathan vodcom kultu s názvom „The Circle“. Zatknutý mal byť pre sexuálne obchodovanie, sexuálneho napadnutia dieťaťa mladšieho ako 16 rokov a zneužívania detí. Políciu pôvodne podnietilo upozornenie, ktoré získali v októbri minulého roka.

Podľa 50-stranového príkazu na prehliadku, ktorý získala agentúra Associated Press, mal Chasing Horse údajne zneužiť najmenej šesť obetí. Obvinenia siahajú do začiatku 21. storočia a zasahujú do viacerých štátov, vrátane Montany, jeho domovského štátu Južná Dakota a Nevady, kde žije posledných desať rokov.

image

Zatknutie bývalého herca Nathana Chasing Horse

TASR/AP/John Locher

Chasing Horse, člen siouxského kmeňa Sicangu z národa Lakota, prilákal nasledovníkov z rôznych kmeňov v Spojených štátoch a Kanade, ktorí verili, že je „Mužom medicíny“ a „Svätou osobou“, ktorá dokáže komunikovať s vyššími bytosťami a vykonávať liečebné obrady.

Ponúkali mu svoje malé dcéry

„Nathan Chasing Horse pri mnohých príležitostiach použil duchovné tradície a ich systém viery ako nástroj na sexuálne útoky na mladé dievčatá,“ uvádza dokument. Boli to práve stúpenci kultu, ktorí mu ponúkali svoje malé dcéry, aby si ich vzal za manželky.

image

Najnebezpečnejšie kulty sveta: Masové samovraždy či úplná vernosť sú ich hlavným pravidlom

Jedno dievča mu údajne ponúkli ako „darček“, keď mala 15 rokov. Ďalšie sa zaňho vydalo, keď dovŕšilo 16 rokov. Už v roku 2015 však mal byť údajne vyhostený z rezervácie Fort Peck v Poplar v Montane kvôli obvineniam z obchodovania s ľuďmi.

Najmladšia obeť mala 13 rokov

Najhoršie na tom bolo, že následne prišlo obvinenie z prostitúcie mladých domorodých dievčat. Chasing Horse mal totiž dievčatá ponúkal na sex iným mužom, ktorí mu za to mali dávať finančnú hotovosť. Najmladšia obeť mala mať 13 rokov.

image

Zatknutie bývalého herca Nathana Chasing Horse

TASR/AP/John Locher

V zatykači sa taktiež uvádza, že bývalý herec mal údajne tieto sexuálne útoky so svojimi obeťami aj zaznamenávať. NY Post pripomína, že k zatknutiu bývalého herca došlo v čase, keď prokurátori a zákonodarcovia v celej krajine začali venovať väčšiu pozornosť zločinom proti domorodým ženám, vrátane obchodovania s ľuďmi a vrážd.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 01:03