Twitter/vcdgf555
StoryEditor

Utekajú do bunkrov? Tajomné ruské vládne lety sú možno prípravou na jadrovú vojnu

šev21.03.2022., 14:00h
Rusko vraj vykonáva úplnú revíziu svojich podzemných objektov. Tvrdí to Mykola Malomuž, ktorý v minulosti riadil ukrajinskú rozviedku.
Lajkuj Brainee.sk na

V reakcii na správy o tajomných ruských letoch z minulého štvrtka Malomuž povedal, že ak sa tieto spoje naozaj uskutočnili, tak ruské vedenie na východe krajiny pripravuje pre prípad jadrovej vojny „podzemné mesto“. Malo by byť podľa vzoru sovietskych riadiacich centier, kde sa dalo žiť po dobu dvoch až troch mesiacov. Píše o tom portál Novinky.cz

Pri dnešných technológiách by sa táto doba mohla predĺžiť až na jeden rok, odhaduje Malomuž. „Ide o uzavreté podzemné bunkre hlboké niekoľko desiatok metrov, s vojenskými a civilnými kontrolnými centrami, pretože sa tam presúva aj vláda, nielen armáda,“ spresnil.

Podľa Malomuža to však nesvedčí o budúcej vojne, ale „o prípravách na rôzne scenáre, ktoré ruské vedenie motivujú, aby tieto zariadenia pripravilo, testovalo a zdokonaľovalo“.

​Bývalý šéf ukrajinskej rozviedky nepredpokladá, že by mal jadrový konflikt skutočne nastať. Skôr sa podľa neho bude Putin snažiť, držať celý svet v napätí.

​O špeciálnych ruských letoch informovala s odvolaním sa na sledovač letov Floghtradar24 televízna stanica BBC. Išlo o sedem letov vládnych strojov z letky Rossija, ktoré v ten istý deň odštartovali z moskovského letiska Vnukovo a zamierili na východ krajiny.

Niektoré sa však hneď vrátili, no iné ani nepristáli. Transpordéry ďalších prestali prenášať dáta nad mestami Kolagym a Surgut.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. apríl 2024 10:42