Cristiano RonaldoAl-nassr Fc/Via Reuters
StoryEditor

Ronaldo sa stane najlepšie plateným futbalistom v dejinách. V novom klube ročne zarobí 200 miliónov eur

ČTKiDnes.cz31.12.2022., 14:00h

Jeden z najlepších futbalistov histórie Cristiano Ronaldo sa ku koncu kariéry vydal do exotickej destinácie za gigantické peniaze. Uzavrel zmluvu s klubom an-Nasr do roku 2025.

Lajkuj Brainee.sk na

V Saudskej Arábii by si futbalista ročne mohol zarobiť astronomickú čiastku 200 miliónov eur. „Túžim zažiť novú futbalovú ligu v inej krajine. Vízia an-Nasru je veľmi inšpiratívna,“ citoval klub Ronalda, píše portál iDnes.

„Toto je viac ako zápis do histórie. Tento prestup je nielen motiváciou pre náš klub na dosiahnutie ešte väčších úspechov, ale motivuje aj našu ligu, náš národ a budúce generácie, chlapcov a dievčatá, aby boli čo najlepšie,“ uviedol prezident an-Nasru Moslí Al Muammar.

image

Kolekcie z ktorých ti padne sánka. Toto sú luxusné autá futbalových superhviezd

Kritika a odchod

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty skončil na jeseň v Manchestri United, ktorého vedenie aj trénera Erika ten Haga predtým skritizoval v televíznom rozhovore. Ponuku zo Saudskej Arábie od vtedy nemenovaného klubu obdržal Ronaldo už v lete, ale rozhodol sa pokračovať na Old Trafford.

V anglickom tíme ale majster Európy z roku 2016 vypadol zo základnej zostavy a mal rozpory s Ten Hagom. Do Manchestru sa Ronaldo vlani vrátil po 12 rokoch, medzitým hral za Real Madrid a Juventus.

image

Cristiano Ronaldo

Paul Hanna/Reuters

Hviezdnemu útočníkovi sa nedarilo ani na MS v Katare. V úvodnom dueli sa síce vďaka gólu do siete Ghany stal prvým hráčom v dejinách, ktorý skóroval na piatich svetových šampionátoch, ďalší strelecký zápis už ale nepridal. Po vyradení Portugalska vo štvrťfinále s Marokom sa Ronaldo začal individuálne pripravovať v tréningovom centre Realu Madrid.

Nezmazateľné úspechy

Za exotickým angažmán sa vydáva ovenčený radom významných trofejí. S Realom vyhral štyrikrát Ligu majstrov a trikrát klubové majstrovstvá sveta, má aj dva španielske tituly a dve prvenstvo v Španielskom pohári.

Pri svojom prvom pôsobení v Manchestri United oslavoval s tímom tri ligové tituly, Anglický pohár, triumf v Lige majstrov aj na MS klubov. S Juventusom vyhral dvakrát ligu a raz Taliansky pohár. Počas svojej kariéry nastrieľal cez 800 gólov.

image

Zomrela brazílska futbalová legenda Pelé. Za svoj život dosiahol množstvo úspechov

An-Nasr je deväťnásobným majstrom Saudskej Arábie, v 90. rokoch minulého storočia ho krátko viedol aj Dušan Uhrin starší. Tím trénuje Francúz Rudi Garcia, bývalý kouč AS Rím, Lyonu alebo Marseille.

V kádri sú kolumbijský brankár David Ospina, ktorý predtým chytal za Arsenal a Neapol, bývalý stredopoliar Bayernu Mníchov Brazílčan Luiz Gustavo či kapitán kamerunskej reprezentácie Vincent Aboubakar.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 06:38