Marián Kočner na súde.TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Objednávateľom vraždy Jána Kuciaka je Kočner, vyhlásil na súde Andruskó

TASR25.05.2022., 15:42h

Zoltán Andruskó tvrdí, že Alena Zsuzsová mu na USB kľúči ukázala „profesionálne vypracované sledovanie Jána Kuciaka".

Lajkuj Brainee.sk na

Vyhlásil to v stredu pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. V kauze vraždy novinára a jeho snúbenice je už právoplatne odsúdený. V rámci prípravy vrážd prokurátorov, ktorú súd tiež pojednáva, je vylúčený na samostatné konanie.

„Od môjho zaistenia som vypovedal, že objednávateľom Kuciakovej vraždy je Marian Kočner a sprostredkovateľom Alena Zsuzsová. Nikdy som nepovedal, že som sa mohol mýliť," zdôraznil Zoltán Andruskó.

Súd s Kočnerom

Tvrdí, že Alena Zsuzsová. mu na USB kľúči ukázala „profesionálne vypracované sledovanie Jána Kuciaka".

image

Kotleba nadáva Mazurekovi do liberálov. Uhríkovci sa vyvážajú na Mercedesoch, tvrdí

Vypovedal, že Zsuzsová si u neho objednala aj vraždu súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Mala mu doručiť Žilinkovu adresu s fotografiou a za jeho likvidáciu sľúbiť 70.000 eur.

V súvislosti s prípravou vraždy mal byť v kontakte s obvineným Dušanom K. Ten mal podľa Zoltána A. vedieť aj o plánovanej vražde súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a tiež bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho.

Súd v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej opätovne rozhoduje o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd (NS) SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu.

Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Zoltán A. 15 rokov nepodmienečne. Zároveň súd pojednáva aj kauzu prípravy vrážd prokurátorov. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 05:07