Polícia v byte objavila zámky na izbách aj chladničke.Facebook/polícia Sr - Trnavský Kraj/
StoryEditor

FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad

Viktória Revajová16.04.2024., 10:18h

Trnavská polícia má na stole mimoriadne brutálny prípad týrania, ktorého sa mali dopustiť rodičia na svojich štyroch deťoch. Obaja skončili vo väzbe a hrozí im trest odňatia slobody na sedem až pätnásť rokov.

Lajkuj Brainee.sk na

Trnavská polícia vyšetruje mimoriadne brutálny prípad týrania, ktorého sa mali dopustiť rodičia na svojich štyroch deťoch. 

Políciu naň upozornila základná škola, ktorú navštevovali dve zo štyroch detí. Najstarší, 12 ročný syn, mal na tele stopy po bití reťazou a modriny po tele. „Prípad vyšetrujeme ako zločin týrania blízkej a zverenej osoby závažnejším spôsobom konania, formou spolupáchateľstva,“ informovala polícia.

image

Rodičia roka: Jedni sa opili do bezvedomia na pláži a ďalšia matka nechala doma batoľa a odišla na dovolenku, zomrelo na hlad a smäd

Otec mlátil deti, matka nezasiahla

K brutálnym bitkám malo podľa zistení polície dochádzať dlhšiu dobu, a to minimálne od roku 2020. „Hoci k bitkám malo dochádzať najmä zo strany otca, mama detí v tejto výchove otcovi údajne nebránila,“ uvádza polícia.

Podľa prvotných zistení mal otec deti biť reťazou, remeňom či rukou aj trikrát do týždňa. Mimoriadne brutálne konanie rodičov sa podpísalo nielen na ich fyzickom zdraví, ale aj na psychike.

image

Presvedč znásilnenú ženu, aby išla na potrat či Boh lieči homosexualitu. Toto sa učia poľskí šiestaci

Zámky na izbách aj chladničke

Ak deti neposlúchali, mali byť o hlade aj 24 hodín. „Počas tejto doby mali zažiť aj to, že kým ony hladovali, rodičia pred nimi jedli a provokovali ich,“ opisuje mimoriadne brutálne praktiky polícia. Pri domovej prehliadke našli na izbách zámky. Pod zámkom bola aj chladnička. 

Rodičia skončili vo väzbe

„Ihneď po oznámení školy kontaktovali vyšetrovatelia aj pracovníkov sociálnej právnej kurately a po súhlase prokurátora polícia zadržala podozrivé osoby, 32-ročnú mamu a 47-ročného otca,“ uvádza polícia. 

Vzhľadom na závažnosť skutku vyšetrovateľ požaduje, aby boli obaja stíhaní väzobne. „S podaným návrhom sa sudca stotožnil, a obe osoby boli hliadkami eskortované do ústavu na výkon väzby,“ píše polícia.

image

VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval

Krkavčí rodičia skončili v cele policajného zaistenia a v súčasnosti čelia obvineniu zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Hrozí im trest odňatia slobody na sedem až pätnásť rokov. 

Čo bude s deťmi

Deti vo veku dvanásť, osem, päť a tri roky boli rodičom odobraté. „Staršie tri deti skončili v detskom domove a najmladšie z nich, 3-ročný chlapček, bude pravdepodobne umiestnený do profesionálnej rodiny,“ uzatvára polícia.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 11:27