Meghan Markle vydala prvú epizódu podcastu Archetypes. Instagram/duchesussex/
StoryEditor

Meghan vydala očakávaný podcast. Hovorila o dvojitých štandardoch aj požiari, ktorý skoro zabil jej syna

Nikola Michalkova28.08.2022., 15:00h

Meghan Markle konečne zverejnila svoj dlho očakávaný podcast na platformu Spotify. Podcast s názvom Archetypes si získal už tisícky poslucháčov.

Lajkuj Brainee.sk na

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu sa s platformou Spotify spojili už v roku 2020 po tom, čo zdieľali svoju lásku k podcastom najmä v období pandémie. 

Diskusie na rôzne témy

V epizódach podcastu sa bude vojvodkyňa zo Sussexu rozprávať s rôznymi expertmi, s ktorými bude mať necenzurované konverzácie, ktoré budú slúžiť na odhalenie a lepšie porozumenie stereotypom o ženách, a taktiež plánuje konverzácie o tom, ako hrajú a formujú našu dnešnú kultúru. 

image

Vojvoda s vojvodkyňou obľubujú podcasty. 

Profimedia/

„Archewell audio sa zaviazal produkovať programy, ktoré povznášajú a zabávajú publikum na celom svete, zdôrazňujú rôzne perspektívy a hlasy a budovať komunity cez zdieľané skúsenosti, pohľady a hodnoty,“ vyjadrili sa vojvoda s vojvodkyňou na portáli Indy100. 

Doteraz len špeciál

Meghan Markle v roku 2020 zverejnila len jednu časť, a to 2020 Holiday Special. 23. augusta 2022 vydala prvú časť svojho pripravovaného podcastu, do ktorého si pozvala slávnu tenistku Serenu Williams. Spoločne sa rozprávali na tému „The Misconception of Ambition“ dekonštrukciou histórie spoločenských stereotypov. 

Ambície sú „špinavé“ slovo, ak sa jedná o ženy

Prvá epizóda sa týkala negativity, ktorá obklopuje ambiciózne ženy. Meghan Markle v podcaste hovorí, že si nepamätá, že by osobne pocítila negatívnu konotáciu za slovom „ambiciózna“, kým nezačala chodiť so svojím manželom. 

Serena Williams sa otvorila o ženách, ktoré sú triedené do odlišných boxov, keď sa vnímajú ako ambiciózne. „Často sú ženy zaradené do rôznych škatúľ, keď sme ambiciózne, alebo keď máme ciele, alebo keď ich dosiahneme, je to negatívna konotácia toho, ako ciele dosahujeme,“ vyjadrila sa Serena. 

Horiaca detská izba

Meghan Markle spomenula aj nešťastnú udalosť, keď Serena zistila, že izba jeho syna je zahalená plameňmi, kým bola na turné v Južnej Afrike. Vojvoda s vojvodkyňou sa to dozvedeli po ich zásnubách. „Bol tam oheň v detskej izbe,“ hovorila Meghan. „Nemôžem uveriť, že o tom práve rozprávam.“

„Práve sme pristáli, hodinu, dve predtým. Utekali sme späť a naša úžasná opatrovateľka Lauren, ktorú sme mali celú cestu z Kanady až sem, bola v záplavách sĺz,“ vyjadrila sa Serena. 

Meghan vysvetlila, ako Archieho opatrovateľka uspávala ich syna, ale na poslednú chvíľu sa rozhodla, aby sa štyri a pol mesačné dieťa ešte občerstvilo. „Za ten čas, čo zišla dole, sa ohrievač v detskej izbe rozhorel,“ povedala na portáli Indy100. 

image

Koniec hnutia MeToo? Deppovo víťazstvo na súde rozhorčilo feministky

„Nebol tam detektor dymu, niekto náhodou zacítil dym na chodbe, vošiel dnu a oheň bol uhasený. Mal tam spať.“ Udalosť otriasla všetkými. 

Ako rozdielne sa správa k mužom a ženám po tom, ako majú deti

Meghan sa vyjadrila, že cítila dvojité štandardy, keď mala deti. Tenisová hviezda Serena uviedla, že ženy, ktoré sa vracajú do práce a pokúšajú sa podávať výkony na najvyššej úrovni, „porušujú očakávania ľudí od toho, čo je pre ženy najdôležitejšie: starať sa a milovať deti.“

Zároveň dodala: „Všetko, čo žena urobí, čo by to mohlo potenciálne spochybniť, vyvolá odpor.“ To, prirodzene súvisí so stereotypmi, že žena má byť doma a starať sa o výchovu detí. 

image

Vatikán po miliónových škandáloch mení finančnú stratégiu. Zakázal si investovanie do porna a zbraní

Pre porovnanie sa uvádza, že William povedal, že muži, ktorí majú deti, často majú výhody na svojom pracovisku tým, že im zvýšia plat. „Ľudia si povedia, má teraz deti, musíme mu pomôcť a podporiť jeho rodinu, a prospieva im z kariérneho hľadiska, keď majú deti,“ pokračuje. 

Druhá epizóda podcastu bude zverejnená budúci týždeň a ako hosťa si Meghan Markle pozvala známu speváčku Mariah Carey. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. máj 2024 17:25