Hostia aktuálnych víkendových politických diskusií.
StoryEditor

Politické relácie o čistkách v polícii, reforme trestného práva i o protestoch v uliciach

15.12.2023, 23:14

V relácii Na telo prinesú navyše exkluzívny prieskum dôveryhodnosti politických lídrov.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

V sobotu 16. decembra od 12:10 hodiny uvedie RTVS na Rádiu Slovensko, ale aj vo vysielaní spravodajskej RTVS :24 politickú diskusnú reláciu Sobotné dialógy.

V rozhlasovom štúdiu budú s moderátorkou Annou Vargovou tentoraz diskutovať predseda Národnej rady Slovenskej republiky a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini a poslanec Národnej rady Slovenskej republiky a predseda strany KDH Milan Majerský. 

Baviť sa budú o reforme trestného práva, rozpočte a konsolidácii verejných financií, ale rozoberú aj to, aké sú pozície strán pred prezidentskými voľbami a dramaturgia sľubuje, že sa dotknú aj ďalších tém z aktuálneho diania.

image

V politike.

V politike

Špeciálna prokuratúra, tresty za korupciu, personálne výmeny či policajné čistky. Zabrzdí ho aj tentoraz ulica alebo ho zastaví až Brusel? Sám bez oponenta sa ku aktuálnym témam vyjadrí predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) v relácii V politike v nedeľu 17. decembra.

Moderátor Richard Dírer ho vyspoverá aj na ďalšie témy. Aká je situácia v koalícii a NR SR, dotknú sa aj návrh na rušenie Úradu špeciálnej prokuratúry, opatrení pre občanov, konsolidačného balíčka, či štátneho rozpočtu.

Televízia ta3 vysiela reláciu V politike v nedeľu o 11.00 hodine.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

RTVS prinesie naživo v nedeľu 17. decembra o 11:55 hodine svoju druhú víkendovú diskusiu O 5 minút 12 na Jednotke a vo vysielaní RTVS :24. 

S moderátorom Marekom Makarom v štúdiu diskutovať minister financií SR a podpredseda strany Smer-SD Ladislav Kamenický a poslanec NR SR a predseda strany SaS Richard Sulík.

Témy ich diskusie budú nasledovné - Návrh štátneho rozpočtu na budúci rok, rozsah a dosah konsolidačného balíka a samozrejme rozoberú aj aktuálnu a napätú politickú situáciu.

image

Na telo.

Na telo

Vláda schválila rušenie Úradu špeciálnej prokuratúry aj nižšie tresty za korupciu. V parlamente to však bude mať koalícia ťažšie. Opozícia sa snaží hlasovanie o zákone oddialiť, zvoláva protesty a vyzýva na stiahnutie zmien.

Stále tiež nepoznáme všetky mená kandidátov na prezidenta. Peter Pellegrini (Hlas-SD) sa má definitívne rozhodnúť cez sviatky, kandidatúru zvažuje bývalý policajný prezident Štefan Hamran a s vlastnou nomináciou má prísť aj SNS.

Nielen o týchto témach sa bude rozprávať moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 17. decembra v relácii Na telo s vicepremiérom a ministrom životného prostredia Tomášom Tarabom za SNS a podpredsedom parlamentu a predsedom PS Michalom Šimečkom.

Okrem toho prinesie Na telo aj exkluzívny prieskum dôveryhodnosti politických lídrov.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a na webe TVNOVINY.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
14. máj 2024 07:06