StoryEditor

Televízie upravujú vysielaciu štruktúru kvôli tragickému úmrtiu herca Dana Heribana

24.05.2023, 15:41
Autor:
michmich

Populárny herec mal rozpracované televízne projekty, ku ktorým sa už bohužial nebude môcť vrátiť.

Slovensko dnes ráno zasiahla mimoriadne smutná správa. Nie len televízny, ale aj náš pozemský svet opustil mladý populárny herec Daniel Heriban vo veku 43 rokov.

Poslednýkrát vydýchnuť mal vo svojom dome vo Svätom Juri dnes ráno. Herca trápili zdravotné komplikácie, preto mal včera navštíviť nemocnicu s bolesťami v chrbte a dnes ráno znovu kvôli pretrvávajúcim bolestiam ku nemu privolali záchranku. Záchranári mu po príchode ale už nedokázali pomôcť, keďže ešte pred ich príchodom malo u nej prísť ku zástave srdca.

Správa o jeho nečananej smrti zaplavila sociálne siete. Veľa hercov, ale aj politické špičky písali o tom, že tomu nemôžu uveriť a kondolovali rodine úprimnú sústrasť. Ku ucteniu pamiatky sa pridali aj slovenské televízie, ktoré kvoli tejto tragickej udalosti upravujú na dnes televízny program. 

image

Daniel Heriban ako Brmbalík v Hornej Dolnej.

Upravili program

„Smrť Dana Heribana je šokom pre celú rodinu komediálneho seriálu Horná Dolná, ktorá sa za tie roky vytvorila medzi hercami a herečkami, produkčným tímom a všetkými fanúšikmi a fanúšičkami. Dano bol integrujúcou súčasťou úžasného hereckého štábu a jeho herecké výkony prispeli k obrovskému úspechu Hornej Dolnej, ktorá sa stala druhým najobľúbenejším seriálom v novodobej ére Slovenska. Rodine Hornej Dolnej a Markíze bude Dano nesmierne chýbať. Nech odpočíva v pokoji. Rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ TV Markíza.

Televízny líder, pre ktorého hral Heriban vo viacerých významných seriáloch, tiež mení svoje vysielanie. Na počesť Dana Heribana a z úcty k celému tímu Hornej Dolnej odvysiela TV Markíza dnes večer, v stredu 24. mája so začiatkom o 20:30 hodine mimoriadnou zmenou programu posledné dve premiérové časti seriálu Horná Dolná, ktoré boli nakrútené v minulom roku. Pôvodne plánovaná šou 2 na 1 z vysielania vypadáva.

image

Červené pásky.

Markíza
Pridáva sa aj verejnoprávne médium. RTVS so zármutkom prijala správu o úmrtí herca Daniela Heribana. Jeho výraznú osobnosť si pripomenenú vo filme Únos. V stredu 24. mája o 22:10 hodine na Jednotke a v televíznom zázname inscenácie Činohry SND Polnočná omša zajtra – vo štvrtok 25. mája o 22:15 hodine na Dvojke.

Jeho najznámejšie úlohy

Zosnulý herec Dano Heriban bol posledné roky jeden z najobsadzovanejších hercov. Do povedomia divákov sa najviac zapísal ako Brmbalík zo seriálu Horná Dolná. Tejto úlohe sa nepredržite venoval 8 rokov, keďže televízia Markíza vysielala seriál dlhých 14 sezón. V rokoch 2020 a 2021 účinkoval s hercom Michalom Kubovčíkom na RTVS v satirickej relácii Pumpa, v ktorej glosovali aktuálne udalosti.

image

Daniel Heriban v Druhej šanci.

Dano Heriban sa ale nevenoval len komediálnym úlohám, ale posledné roky bol súčasťou aj najsledovanejších dramatických seriálov. Herec sa objavil v roku 2020 v seriáli RTVS Hniezdo. Pre TV Markíza si zahral v dráme Červené pásky s citlivou problematikou boja detí s rakovinou. Úlohu psychiatra si zahral aj v ďalšom lekárskom seriáli Druhá šanca. Čoskoro sa mal na plac postaviť znovu a hrať v tretej sérii Druhej šance. Markíza totiž by mala natáčanieť spustiť v dohľadnej dobe.

Pre Markízu Heriban aktuálne pracoval aj na pripravovanej minisérii pod značkou Voyo Originál s názvom Metóda Markovič: Hojer, ktorá prinesie skutočný príbeh o brutálnom sériovom vrahovi Ladislavovi Hojerovi.

image

Pumpa.

„Úprimne som odvtedy, čo ma zastihla správa o smrti Dana Heribana, úplne v šoku a myslím na jeho rodinu. Postava Hojerovho obhajcu Štefana Žabimajerského je jedna z mojich najobľúbenejších z celej série. Dano Heriban bol pre túto rolu ako stvorený, pretože oplýval rovnakými vlastnosťami. Bol to poctivý, zodpovedný profesionál a zároveň veľmi citlivý človek. Jedným výrazom tváre dokázal zahrať to, na čo iní potrebujú mnoho slov. Česť jeho pamiatke,“ povedal kreatívny producent Voyo Tomáš Hruška. 

„Celý štáb minisérie Metóda Markovič: Hojer je touto správou zdrvený. Stalo sa tak pár dní pred koncom natáčania. Popri pocte vyšetrovateľovi Jiřímu Markovičovi bude tak aj pamiatkou na jeden z najväčších súčasných talentov nielen slovenskej hereckej scény.“

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 13:22