StoryEditor

MAGNA poukazuje na putovanie matiek za zdravotnou starostlivosťou v Kongu

17.06.2020, 14:55
Autor:
pzpz
Novú kampaň už tradične pripravila Istropolitana Ogilvy.

MAGNA prichádza s novou kampaňou, v ktorej spomína pochod za život. Namiesto pro-life podujatia však odkazuje na putovanie matiek v Kongu za zdravotnou starostlivosťou, ktoré kvôli nedostupnosti infraštruktúry niekedy trvá až štyri dni.

Magna

Kampaň tradične realizovala agentúra Istropolitana Ogilvy a na spoluprácu si zavolala režiséra Branislava Vinczeho. Nejde o ich prvú spoluprácu pre MAGNU, Vincze režíroval aj spoty pre kampaň To nedám, ktorá získala tri Klince za kampaň, spoluprácu s influencermi a PR, bronzovú Effie a Zlatú pecku v Českej republike.

Michal Belej z Istropolitany Ogilvy vysvetľuje pozadie kampane: „Kampane pre MAGNU sú pre nás veľká výzva, pretože ide o brand, ktorý má reputáciu najlepšej neziskovej komunikácie na Slovensku. Kampane majú medzi sebou istú kontinuitu, my si však dávame za cieľ, aby sme priniesli niečo, čo ľudia od MAGNY ešte nevideli. Ako insighty sme používali skúsenosti Martina Bandžáka a Denisy Augustínovej z terénu a najsilnejšia bola pre mňa informácia, že kvôli chýbajúcej infraštruktúre musia matky putovať až štyri dni do MAGNA nemocnice, pričom po celý čas sú v ohrození života. Kampane MAGNY staviame na kontrastoch s problémami prvého sveta a teraz som ten kontrast videl s pochodmi za život na Slovensku, ktoré sú pre mňa viac o pokrytectve a politických bodoch ako o skutočnej záchrane života.“

Video sa natáčalo v Konžskej demokratickej republike, kde MAGNA aktívne pôsobí a buduje nemocnicu. Branislav Vincze v ňom natočil dokument, ktorý je rekonštrukciou putovania skutočnej pacientky Nathalie do MAGNA nemocnice, ktorá v dokumente účinkuje so svojím synom. Jej príbeh zároveň reprezentuje množstvo iných podobných príbehov tejto nemocnice v odľahlej časti Konga.

„Hneď po príchode som pochopil, že jedna vec je scenár, ktorý vznikol na Slovensku, a druhá vec je africká realita. Situácia v Kongu je komplikovaná a územie je rozdelené medzi kmeňmi. Ak sa mi náhodou nejaká lokácia páčila, tak Nathalie na ňu odmietala vstúpiť, pretože územie patrilo inému kmeňu, a teda to bolo pre nás nebezpečné. Museli sme sa mať na pozore a pohybovať sa v „bezpečnej“ oblasti, pretože po okolí sa tiež pohybujú ozbrojené skupiny rebelov. Tiež som podcenil slnko a horúčavy a počas plavby loďou na ostrov som si úplne spálil tvár a mokvajúce popáleniny ma trápili až do konca natáčania. Z Konga som sa vrátil s poznaním, že sa na Slovensku máme napriek všetkým komplikáciám veľmi dobre. Verím, že naša filmovacia misia nebola zbytočná a vďaka dobrým Slovákom a Čechom sa podarí pomôcť vybudovať nemocnice v Kongu,“ komentuje priebeh natáčania Branislav Vincze. 

Kampaň sa pripravovala pre Slovensko a Českú republiku, preto ďalšie natáčanie prebiehalo v Bratislave a Prahe s herečkami Monikou Hilmerovou a Annou Geislerovou, ktoré znázorňujú matky s chorým dieťaťom v našich podmienkach.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Podporuju #pochodmagna pochod pro zivot. V posledni dobe jsem zjistili jak rychle muzeme ztratit veci zcela samozrejme a jak tezko se bez nekterych zije. Ale taky se ukazalo ze opravdu umime pomahat tem kteri to potrebuju.. V zemích jako je Kongo chybí infrastruktura a přístup ke zdravotní péči je pro většinu lidí nedostupný. Proto děti v Kongu umírají na onemocnění, které v Česku vyřeší i návštěva lékárny. Cesta do nemocnice je pro každou matku rizikem, protože bezbranné ženy jsou tu snadnou kořistí nejen pro jedovaté hady, ale i pro ozbrojené rebely a vojáky. Pokud muzete, pomozte. Organizace @magna_sk @magna_cz je lety proverena a se skvelymi vysledky po celem svete. Podporovali jsme ji i s nasim Bazarem z Mokre ctvrti pred mnoha lety. Nikdy to nevzdali a naopak rozrustaji se dal. Dekuju ze muzu byt pri tom.?❤️?

Príspevok, ktorý zdieľa Ana Geislerová (@geislerka),

„Každý z nás rodičov už asi zažil strach o svoje dieťa, ktoré ochorelo. Pri akomkoľvek stave nášho zdravotníctva nám je však lekár nablízku. Sú však aj krajiny, kde základná zdravotná starostlivosť nie je k dispozícii. Rodičia aj tých najmenších detí sú odkázaní sami na seba alebo na pomoc vo svojej komunite. Chudoba, konflikty, násilie, dlhotrvajúce problémy znemožňujú rozvoj zdravotného systému. Ak choroba neprechádza, musia pre svoje deti hľadať pomoc v nemocniciach humanitárnych organizácií, ako je MAGNA,“ dodáva Denisa Augustínová, zakladateľka humanitárnej organizácie.

Kampaň pobeží v online, rádiu a printe.

Vizitka kampane:

Klient: MAGNA
Agentúra: Istropolitana Ogilvy
Creative director: Michal Belej, Peter Darovec
Copywriter: Michal Belej, Peter Darovec
Art director: Michal Valušek
Social: Lenka Lukáčová, Valéria Frázová
Account manager: Helena Trčková
Réžia a kamera: Branislav Vincze
Druhá kamera: Viktor Cicko, Juraj Zmatek
Hudba: Peter Lipa Jr.
Zvuk: Boris Vereš
Grading: Matej Kumpán
Fotograf: Martin Bandžák

01 - Modified: 2018-06-11 18:06:36 - Feat.: 0 - Title: Sajfa, Cibulková, Kiska ani Mika to nedajú. Neprijali ponuku vycestovať do Konga a pomáhať
01 - Modified: 2023-05-29 13:10:24 - Feat.: - Title: Istropolitana Ogilvy a THIS IS LOCCO si z kyjevského festivalu KIAF odnášajú cenné kovy 02 - Modified: 2023-05-10 10:34:31 - Feat.: - Title: Kampaň: Kráľovská kategória neurobila dieru do sveta 03 - Modified: 2018-06-11 18:06:36 - Feat.: - Title: Sajfa, Cibulková, Kiska ani Mika to nedajú. Neprijali ponuku vycestovať do Konga a pomáhať 04 - Modified: 2017-12-15 13:20:50 - Feat.: - Title: Zanedbateľná čiastka pre vás je nezanedbateľná pre deti, ktoré ju potrebujú. Hovorí Magna v novej kampani
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 17:46