Vzťah bez intimity trápi mnoho párov.dreamstime
StoryEditor

Manželský vzťah bez intimity? Čím skôr tento problém začnete riešiť, tým lepšie

23.03.2024, 14:00
Vzťahy

To, že sa v dlhodobých vzťahoch vytráca medzi partnermi intimita, nie je nič nezvyčajné. Pomyselné motýliky v bruchu už zrejme pri pohľade na manžela necítite tak, ako kedysi. Rovnakým pocitom zrejme čelí aj on. Ak však žijete vo vzťahu, kde milovanie dlhodobo absentuje, mali by ste túto tému otvoriť.

Neexistuje žiaden manuál, ktorý by vám povedal, ako často by ste sa s partnerom mali venovať jeden druhému. Každý má iné potreby a vašim aj jeho cieľom je nájsť kompromis, aby boli spokojné obe strany.

Vyhľadajte pomoc

Ak ste sa s partnerom dostali do začarovaného kruhu, z ktorého vystúpiť je veľmi náročné, vyhľadajte odbornú pomoc. Terapeuti presne vedia ako otvárať aj tie najcitlivejšie témy a ako o nich komunikovať bez toho, aby to niekomu ublížilo. Ak teda neviete ako na to, spoľahnite sa na skúsenosti odborníkov. Keď sa hanbíte, alebo mužského ego tento návrh odmieta, skúste zájsť do obchodu s hrami. Majú plno rôznych druhov hier pre páry. Napríklad kartičky, kde sú napísané otázky pre toho druhého z oblasti spolužitia. Vďaka nim možno dostanete odpovede na veci, ktoré ste ani netušili.

Tabu

Možno sa pre vás spolunažívanie vo vzťahu bez láskania stalo tak bežným, že si už ani neviete predstaviť, že by to mohlo byť inak. Ak vám však táto otázka pravidelne víri v hlave tak vedzte, že podobne to má zrejme aj druhá strana. Otvorte túto tému, nech je vám akokoľvek nepríjemné sa o nej rozprávať. Vyhraďte si na rozhovor dostatok času. Keď viete, že vás nikto nebude vyrušovať, keď sa nebudete nikam ponáhľať a určite ju neotvárajte vtedy ak ste nahnevaní a je to súčasť nejakej výčitky. Lepšie ako ísť na večeru, kde všetci vidia v tvárach vaše emócie je spraviť si príjemné prostredie doma pri sviečkach a pohári vína. Samozrejme neprežeňte to s alkoholom. Nič by ste nevyriešili

Dohodnite sa

Ak neviete ako opäť dostať intimitu do vášho života, tak sa s partnerom dohodnite. Povedzte mu svoju predstavu o tom, kedy by ste sa s ním chceli milovať a ako často a počúvajte aj vy to, čo vám o svojich potrebách povie on sám.

Kde je vôľa, tam je cesta. Treba teda nájsť tú, po ktorej sa vám obom bude kráčať o niečo jednoduchšie. Je jasné, že to najlepšie milovanie je to nečakané, no pokiaľ ste roky žili bez neho, zrejme bude pre vás oboch náročné sa na seba „vrhnúť“ len tak. Dohodnite sa, vyhraďte si čas jeden pre druhého a s láskou sa opäť vyberte hľadať to, čo ste na nejaký čas stratili.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 11:16