Botox slúži aj ako prevencia proti vzniku vrások.dreamstime
StoryEditor

Botulotoxín, alebo kyselina hyalurónová. Čo potrebujete na vyriešenie vášho problému?

27.03.2024, 14:00
Krása a móda

Estetická medicína zažíva v uplynulých rokoch nevídaný boom. Predovšetkým dámy si chcú čo najdlhšie zachovať mladistvý vzhľad a oddialiť známky pribúdajúcich rokov na ich tvárach. Najčastejšie využívaná je aplikácia botulotoxínu, alebo kyseliny hyalurónovej. Ktorá z týchto metód vyrieši váš problém?

Botox vám urobí úplne inú službu než výplne obsahujúce kyselinu hyalurónovú. Takto sa jednotlivé zákroky odrazia na vašej tvári.

Botox je vhodný práve pre vás

O zákrok, kedy sa aplikuje na rôzne miesta botulotoxín je čoraz väčší záujem. Ľudia ho využívajú nielen v boji proti vráskam, ale napríklad aj pri nadmernom potení. Na vašej tvári sa botox odrazí tak, že budete oveľa menej používať mimické svaly. Vďaka tomu sa nebudú prehlbovať už vzniknuté vrásky a automaticky bude brániť vzniku ďalších v dôsledku neustáleho pohybu svalov. Botulotoxín je vhodný najmä pre tie z vás, ktoré majú veľmi výraznú mimiku. Často si ho dávajú ženy aplikovať aj pred letom, kedy sa oveľa častejšie mračia kvôli silnému slnku a prehlbujú si tak najmä vrásku medzi obočím, takzvanú glabellu. Botox sa často aplikuje hlavne ako prevencia vzniku vrások. Je takmer bezbolestný a vydrží vám 4 -6 mesiacov. Prvých pár dní po pichnutí botulotoxínu budete mať minimálne pohybové obmedzenia, inak budete môcť fungovať úplne bežne. Mierny opuch či začervenanie v oblasti vpichu nie je ničím výnimočným a zväčša zmizne do pár minút.

image

Väčšie a plnšie pery môžete mať vďaka výplniam, ktoré obsahujú kyselinu hyalurónovú.

dreamstime

Dermálne výplne

Dermálne výplne väčšinou obsahujú kyselinu hyalurónovú. Tento zákrok je vhodný najmä pre ľudí, ktorí už majú hlbšie vrásky a potrebujú ich vyplniť. Na pohyb vášho svalstva tento zásah na rozdiel od toho predošlého nebude mať vplyv. Tieto látky si často dávajú aplikovať dámy do okolia úst na vyplnenie takzvaný fajčiarskych vrások. Kyselina hyalurónová sa azda najviac dostala do povedomia predovšetkým preto, že práve vďaka nej môžete mať plnšie a väčšie pery. Čoraz častejšie sa využíva aj na korekciu či modelovanie najmä spodnej časti tváre. V prípade výplní sa z výsledku môžete tešiť okamžite a vydrží vám 6 -12 mesiacov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 23:04