Dcéra Brucea Willisa trpí vážnym ochorením.archív
StoryEditor

Dcéra Brucea Willisa trpí vážnym ochorením: Dozvedela sa o ňom len prednedávnom

20.03.2024, 17:00
Celebrity

Nielen Bruce Willis, ale aj jeho dcéra Tallulah má vážny zdravotný problém. Len prednedávnom sa dozvedela, že trpí vážnou vývinovou poruchou. Aj keď jej diagnóza zmenila život, nebojí sa o otvorene rozprávať o svojich problémoch.

Bruce Willis len prednedávnom priznal, že trpí frontotemporálnou demenciou, ktorá dokáže meniť jeho správanie, osobnosť či pohyb. K zvládaniu ťažkej diagnózy mu rozhodne nepomohlo ani zistenie, že jeho najmladšia dcéra Tallulah trpí vážnou vývinovou poruchou, ktorá jej úplne zmenila život.

Už v minulosti ju trápilo niekoľko ochorení

Tallulah priznala na sociálnych sieťach, že jej v lete diagnostikovali neurovývinovú poruchu známu ako poruchu autistického spektra. Aj keď sa symptómy tejto choroby zvyknú prejavovať už v detstve, Tallulah sa o svojej poruche dozvedela len nedávno. Síce jej autizmus vo veľkom zmenil život, nebojí sa otvorene hovoriť o svojich problémoch. Veď predsa, už v minulosti sa nehanbila priznať verejnosti, že trpela mentálnou anorexiou, hraničnou poruchou osobnosti a závislosťou na návykových látkach. Práve vďaka pozitívnemu prístupu môže byť veľkou motiváciou pre ľudí s podobnými problémami.

O autizme sa nebojí hovoriť

Po odhalení ťažkej diagnózy sa mnohí utiahnu do ústrania a nechcú hovoriť o svojich problémoch nielen s odborníkmi, ale aj blízkymi okolím. Tallulah je však úplným opakom takéhoto správania. O autizme hovorí otvorene, pretože sa nechce po zvyšok života len umárať a trápiť. Dokonca si zo seba dokáže urobiť srandu so slovami „povedz mi, že si autista bez toho, aby si mi povedal, že si autista“ a zavtipkovať o chorobe prostredníctvom videa z detstva, na ktorom hladí svojho otca po hlave a sústredene ju sleduje. Jednoducho, Tallulah môže byť príkladom pre mnohých ľudí, ktorých trápi podobné problémy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 07:32