Maroš Molnár už pomohl schudnúť stovkám cvičencom.
StoryEditor

Tréner Maroš Molnár radí ako v zime nepribrať. Takto sa vyhnete tukovým vankúšikom

14.10.2022, 11:35
Celebrity

Profesionálny tréner Maroš Molnár má za sebou mnoho skúseností a dlhoročnú kariéru. Jeho rukami prešli profi športovci, politici, ale dokopy dáva aj morbídne obéznych ľudí v šou Extrémne premeny. Hovorí, že zlomok z nich sa stalo na športe závislých, ale viacerí sa k závislosti na jedle vrátili. Vysvetlil aké sú najväčšie mýty pri chudnutí.

Jednoznačne platí, každému adeptovi na chudnutie zaberá niečo iné. Iná strava, iné nastavenie tréningových jednotiek a nesmie chýbať ani voľno aby sa telo stihlo regenerovať. „Ľudia berú diéty strašne striktne. Keď niekomu to funguje musí aj mne, ale vôbec to tak nie je. Je tam rozdiel či niekto chce nabrať svaly, extrémne schudnúť, alebo iba z 80 na 75 kg napríklad. Takže u každého by mal byť ten jedálniček iný. Každý by si mal nastaviť stravu aby bola pre neho optimálna, ale hlavne udržateľná," zdvíha varovný prst v rozhovore pre brainee.sk. Najhoršie je ísť z extrémnu do extrémnu.

Na ženy vplývajú rôzne známe osobnosti aj cez sociálne siete, ktoré promujú zázračné diéty čo je podľa Maroša ten najhorší príklad: „To je ako veľa celebrít schudne a povedia ja ráno pijem pomarančovú šťavu s jablkom a večer som zjedla dve surové vajíčka a schudla som tridsať kíl. A ľudia veria tej celebrite. Tiež to začnú robiť. Áno schudnú. Ten príjem je tak nízky, ale zabúdajú na to, že si zdevastujú telo a potom sa to aj tak vráti, lebo takto sa nedá existovať. Mali by veriť odborníkom nie celebritám," vysvetlil riziká.

Sociálne kardio

Zástanca je každodennej chôdze. „Keď vznikli home officei cez pandémiu, to znamená ľudia boli doma varili si a zminimalizoval sa pohyb. Niekde sa presúvať, ale s tým súvisela aj psychická nepohoda. Začali byť ľudia apatickí, sedeli doma, báli sa čo je Covid. Zobrali si z toho to najhoršie a k jedlu sa pridal alkohol, popíjalo sa a to sú prázdne kalórie," dodal k nedávnej pandémií.„Človek najviac spaľuje necvičiacou aktivitou, peši do roboty, prejsť sa s rodinou, nikto nechce cvičiť dve hodiny denne, keď človek urobí 5,10.15 tisíc krokov ľudia by sa lepšie cítili," hovorí. Zima by nemala odradiť ľudí chodiť na vzduch. Platí stará známa formulka - nie je zlé počasie iba zlé oblečenie. Maroš Molnár istý čas trénoval aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. Je mu ľúto, že iba krátko: „S prezidentkou sa trénovalo veľmi dobre. Je to cieľavedomý človek, ktorý bol veľmi milý a zapálený pre to čo chce robiť. Škoda, že je to nevydržalo dlhšie."

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 07:23