Brigitte Bardot oslavuje 88 rokov.ARCHIWUM HH
StoryEditor

Legendárna herečka Brigitte Bardot oslavuje 88 rokov. Prešla si alkoholizmom, závislosťami a vlastné dieťa odmietla

28.09.2022, 16:16
Celebrity

Životný štýl kultovej herečky Brigitte Bardot, z ktorej muži na počkanie odpadávali a lámala srdcia na každom rohu je plný drám. Umelkyňa mala všetko. Krásu, kariéru, úspech, ale napriek tomu prežívala jedno nešťastie za druhým. Dokonca sa štyrikrát pokúsila o samovraždu.

Francúzska herečka Brigitte Bardotová bola svojho času sexsymbolom. Popularita má aj peknú stránku, ale aj odvrátenú a niektoré momenty znášala brunetka ťažko. Keď ukončila kariéru vo filme, zmysel ďalšieho života našla v boji za práva zvierat. Je známa aj svojimi radikálnymi názormi blízkymi extrémnej pravici a kritikou islamu.

Filmovú kariéru zahájila ako dievča z titulnej strany módneho časopisu. Jej výrazné pery, plochý nos a útly pás zaujali francúzskych filmárov natoľko, že ju v 18 rokoch obsadili do snímky Dedinka v Normandii. Stala sa hereckým idolom i keď odborníci jej vyčítali niekoľko nedostatkov. Ako nevýrazný hlas či dôraz na výslovnosť. 

Za svoju kariéru prežila krásna ikona aj mnoho škandálov. Celkom štyrikrát sa pokúsila o samovraždu, jej posteľou prešli stovky mužov aj žien, prežila rakovinu prsníka, závislosť na alkohole aj nymfóniu.

Nechcené dieťa

Po svojom tiež bojovala s rolou matky. Keď v čase svojho druhého manželstva s hercom Jacquesom Charrierom zistila, že je tehotná, snažila sa tehotenstvo ukončiť všetkými možnými dostupnými prostriedkami. Dokonca sa päsťami mlátila do brucha. Vo svojej životopisnej knihe potom syna označila za „zhubný nádor“. Syn sa nakoniec narodil zdravý ale Bardot ho nikdy neprijala. Po rozvode vyrastal s otcom. Vo svojej knihe ho neskôr herečka označila niekoľkými hanlivými prívlastkami za čo mu musela vyplatiť odškodné. Dnes je Brigitte Bardotová štvrtýkrát vydatá za podnikateľa Bernarda d‘Ormalea, ktorý sa tiež angažoval v politike. 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. máj 2024 10:41