Reese Witherspoon na svoj vek rozhodne nevyzerá.Dreamstime
StoryEditor

Tajomstvo ich krásy a mladosti odhalené: Takto to robia Salma, Reese a Halle

13.06.2022, 18:00
Celebrity

Dokonale upravené na filmovom plátne i na červenom koberci. V prípade týchto slávnych herečiek to však nie je len práca šikovných maskérov, ale aj výsledok ich bežnej beauty rutiny. Spoznajte ich tajomstvá krásy a osvojte si ich triky pre dokonalú pleť, pokožku či vlasy.

Salma Hayek (55) a večerné odličovanie

Aj po päťdesiatke vyzerá Salma Hayek o dekádu mladšie, za čo vďačí poctivej starostlivosti o pleť, i keď vás jej základný trik možno prekvapí. Toľko sa hovorí o čistení pleti, ale táto kráska naň verí iba sčasti. Áno, večer by si nikdy neľahla bez dokonalého odlíčenia, ale ráno je zásadne proti umývaniu tváre. Vraj sa to naučila od svojej babičky, ktorá jej vštepovala, že po noci je pleť oddýchnutá a nielenže nič nepotrebuje, ale akoukoľvek starostlivosťou by jej mohla dokonca uškodiť. Bez opláchnutia tak ráno na pleť nanáša priamo oleje, ktoré pokožku hydratujú a vyživujú. Salma si dáva pozor na vyvážené pH a obľubuje prírodné produkty. Večer je jej skincare o niečo širšia. Odličovanie začína pomocou penového alebo gélového prípravku, pričom jej obľúbenou ingredienciou sú výťažky z rumančeka. Niekoľkokrát do týždňa nezabúda ani na vyživujúce pleťové masky, ktoré občas necháva pôsobiť na tvári po celú noc a nezmýva ich.

Reese Witherspoon (45) a opaľovacie krémy

Najznámejšia filmová blondínka Reese Witherspoon vyzerá aj po štyridsiatke a dvoch deťoch ako mladé dievča. Jej tajomstvom je každodenné používanie opaľovacieho krému  na tvár, a to bez ohľadu na počasie. Podľa krásky sa tak vyhla predčasnému starnutiu a tvorbe vrások, zároveň ju netrápia ani pigmentové škvrny. Pleť ako z porcelánu podľa nej však nedocielite len pomocou kozmetiky, potrebná je zdravá výživa. Reese začína každý deň prípravou čerstvých smoothie a zelenina je na jej tanieri pri každej porcii jedla. Podobne ako mnohé iné herečky, aj ona si všimla zhoršený stav pleti počas nakrúcania, keď pod hrubými vrstvami mejkapu dostáva pokožka zabrať. Preto si pravidelne dopraje dni bez líčidiel a večer čistí poctivo čistí pleť. Obľubuje však produkty dva a viac v jednom, ktoré jej ušetria čas a vám i peniaze.

Halle Berry (55) a ružová voda

Čokoládová kráska Halle Berry patrí tiež medzi nestarnúce herečky, ktoré okrem genetiky vďačia za svoj výzor poctivej starostlivosti o pleť. Ráno začína čistiacim tonikom, najradšej má ružovú vodu, po ktorej sa jej pleť zdá rozžiarená. Neoplachuje ju, pokračuje s ďalšími produktami. Následne nanesie krém na oči, a ak má dostatok času, dáva hrubú vrstvu a počká, kým sa vsiakne do pokožky. Raz týždenne si Halle dopraje aj výživnú masku na tvár. Znie to je jednoducho, ale zjavne je to pri pohľade na ňu veľmi efektné. Bývalé Bondovo dievča nezabúda ani na pokožku tela, bezchybné telo jej totiž rovnako uberá roky. Medzi jej obľúbené produkty v tomto smere patria kávové peelingy, vďaka ktorým je koža hebká, prekrvená a celulitída nemá šancu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. máj 2024 02:38