Šéf Hlasu Pellegrini tvrdí, že na prvom mieste je záujem krajiny, potom strany a nakoniec jednotlivcov. FOTO: TASR/J. Novák
StoryEditor

Slušnosť je programom pre Slovensko

04.10.2023, 00:00

Členstvo v Európskej únii a v NATO nám garantuje rozvoj a stabilitu.

Je po voľbách a oči všetkých nielen doma, ale aj v zahraničí sú upriamené na to, aká koalícia bude formovať najbližšie štyri roky života Slovenska. Chcem všetkých uistiť, že budeme členom iba takej, ktorá nezmení zahraničnopolitické smerovanie Slovenska. Členstvo v EÚ a v NATO nám garantuje rozvoj a stabilitu.

Zároveň sa chcem poďakovať každému voličovi, ktorý využil svoje právo a zúčastnil sa na voľbách. Vnímam ich ako jeden zo základných stavebných kameňov demokracie. Bol to práve Hlas-sociálna demokracia, ktorý v súvislosti s referendom tvrdil, že len občan má právo delegovať a odoberať moc. Rezignácia ľudí na toto právo ohrozuje podstatu demokracie ako takej.

image

Ľudia sú na prvom mieste

Dosiahnutý volebný výsledok Hlasu potvrdil, že sme stranou, ktorá prekonáva stanovené míľniky na slovenskej politickej scéne. Pri svojom vzniku sme vyzbierali najviac podpisov potrebných na registráciu. Ako nová strana sme vyhrali komunálne voľby a počas víkendu sme dosiahli najlepší výsledok novej strany v parlamentných voľbách. Aj preto sa dnes všetky oči na Slovensku upierajú na nás, pretože Hlas určí ďalšie smerovanie našej vlasti.

Som veľmi rád, že ľudia svojím hlasovaním ocenili našu slušnú a pokojnú politiku. Nikdy sme sa neznížili k útokom a podpásovým úderom. Verejnosti sme ponúkli konštruktívnu ideu silného štátu. Vystupovali sme ako slušná a kompetentná strana, ktorá je po rokoch chaosu a neporiadku pripravená z odbornej a profesionálnej stránky obnoviť silný štát.

Uvedomujem si, že pred nami stoja nové výzvy, a nemenej dôležité ako tie, ktorým sme čelili v opozícii. Obnoviť poriadok v štáte, vybudovať elementárnu dôveru k jeho inštitúciám nie je jednoduché. Môžeme to robiť iba silnou sociálnou politikou, kde Slovensko bude vždy na prvom mieste. Môžeme robiť iba politiku, ktorá vždy bude stáť pri ľuďoch, pretože Hlas bol predovšetkým hlasom ľudí, regiónov, seniorov, mladých rodín, ale aj zamestnancov a zamestnávateľov. Slovensko si nevystačí s politikou revanšu, musíme budovať štát s jasnou víziou postavenou na celospoločenskej dohode.

Vždy som hovoril, že na prvom mieste je záujem Slovenska, potom strany a až na záver sú individuálne záujmy jednotlivcov. Toto musí existovať vo vzájomnej zhode, pretože iba tak môžeme byť silnou stranou budúcnosti. Vyzývam všetkých ľudí dobrej vôle spoločne zmeniť naše drahé Slovensko na štát, kde sa dobre žije, o ktorom budeme v zahraničí s hrdosťou hovoriť, že je skvelou značkou s perspektívou a budúcnosťou, a odkiaľ mladí ľudia nebudú odchádzať. Verím, že to spoločne dokážeme!

01 - Modified: 2023-10-03 09:46:04 - Feat.: 1 - Title: Pellegrini v paláci: S KDH by bola dobrá koalícia. Dúfam, že to bolo naposledy, reagoval tvrdo na Beňovú 02 - Modified: 2023-10-03 08:24:04 - Feat.: 1 - Title: Kaliňák ministrom obrany? Podľa informácií HN sa Smer nebude uchádzať o posty šéfa SIS ani vnútra 03 - Modified: 2023-10-03 07:15:15 - Feat.: 1 - Title: Skladanie koalície: Hlas by radšej vládol s KDH ako s SNS, tvrdia zdroje HN
01 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená? 02 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 03 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 04 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase? 05 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
27. apríl 2024 03:32