StoryEditor

Prestupy ku konkurencii

27.10.2005, 00:00

Michael Krammer, šéf rakúskej spoločnosti tele.ring, ktorú prevezme T-Mobile Austria, by mal prejsť ku konkurenčnému prevádzkovateľovi mobilných sietí E-Plus. Krammer má nahradiť šéfa spoločnosti E-Plus Uwe Bergheima, ktorý do konca roka zo spoločnosti odíde. Spoločnosť tele.ring sa považuje za veľmi "štíhlu" spoločnosť, ktorá nákladové výhody vkladá do výhodných taríf, a tým získava podiely na trhu. Túto stratégiu zastáva aj E-Plus.

Americký koncern Motorola -- druhý najväčší výrobca mobilných telefónov na svete -- chce zabrániť prechodu svojho niekdajšieho prezidenta Mika Zafirovského do kanadskej komunikačnej firmy Nortel. Podal na neho na súde v Chicagu žalobu, v ktorej ho obviňuje z porušenia pracovnej dohody a zároveň žiada, aby Zafirovský nemohol v Norteli pracovať ďalšie dva roky.
Podobný spor riešia americké súdy od leta tohto roku aj medzi spoločnosťami Microsoft a Google. Tŕňom v boku bol pre softvérovú firmu Microsoft odchod jej viceprezidenta Kai-Fu Leea. Ten by mal viesť expanziu Googlu v Číne a čosi podobné predtým robil aj pre Microsoft.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
03. júl 2024 09:14